Yemen: ABD ve İngiltere'nin Saldırıları Cezasız Kalmayacak

Cu, 12/01/2024 - 11:00

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bugün yaptığı açıklamada, ülkesinin ABD ve İngiltere'nin sabah erken saatlerinde düzenlediği saldırıya yanıt vereceğini vurgulayarak, “San’a, İsrail gemilerinin ve destekçilerinin denizlerdeki hareketini engellemeye devam edecektir” dedi.

Welayet News  - Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, ABD koalisyonunun Yemen’e yönelik saldırıları hakkında şu açıklamalarda bulundu: ‘Yemen'i ve egemenliğini savunmak için tehdit kaynaklarını ve karadaki ve denizdeki tüm düşman hedeflerini vurmaktan çekinmeyeceğiz.

Bu saldırılara karşılık vermek San’a’nın hakkıdır. Bu canice saldırının tüm sorumluluğu Amerikan ve İngiliz düşmanlarına aittir. Bu vahşi saldırılar Yemen'i mazlum Filistin halkını desteklemekten vazgeçiremeyecektir.

ABD ve İngiltere’nin saldırıları, San'a, Hudeyde, Taiz, Hicce ve Saada eyaletlerine yönelik 73 saldırıyı içeriyordu ve bu saldırılarda Yemen silahlı kuvvetlerinden 5 kişi şehit oldu ve 6 kişi de yaralandı.

Yahya Seri şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen silahlı kuvvetleri, Arap Denizi ve Kızıldeniz'deki işgal altındaki Filistin limanlarına giden İsrail gemilerinin geçişini engellemeye devam edecektir.’



Yeni yorum ekle