Rusya: ABD Ve İngiltere'nin Yemen'e Saldırılarını Şiddetle Kınıyoruz

Cu, 12/01/2024 - 10:08

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Washington'un BM Güvenlik Konseyi'nde Kızıldeniz'e ilişkin tutumunun bölgedeki gerilimi tırmandırmak için yalnızca bir bahane olduğunu kaydederek Moskova'nın ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki hedeflere yönelik saldırılarını şiddetle kınadığını vurguladı.

Welayet News  - Sputnik’in haberine göre, basın toplantısında ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki hedeflere yönelik saldırılarına tepki gösteren Zaharova açıklamasında şu cümleleri dile getirdi:

12 Ocak gecesi, aslında 'ABD ve İngiltere öncülüğündeki yasadışı koalisyon' olarak adlandırılması gereken sözde uluslararası koalisyon, egemen Yemen topraklarındaki bir dizi tesise füze ve bombalarla saldırılar düzenledi. ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'ndeki Kızıldeniz'le ilgili tutumunun bölgedeki gerilimi daha da tırmandırmak için yalnızca bir bahane olduğu yönündeki endişelerimiz doğrulandı. ABD ve müttefiklerinin bu sorumsuz eylemlerini şiddetle kınıyoruz.

Kızıldeniz çevresindeki büyük çaplı askeri gerginliğin son zamanlarda Yemen'deki çözüm sürecinde görülen olumlu eğilimleri ortadan kaldırabileceğini söyleyen Zaharova, saldırıların tüm Ortadoğu'da durumun istikrarsızlaşmasına yol açabileceği uyarısında bulundu.

'Maceracı uluslararası koalisyonun saldırıları, küresel barış ve güvenliğe doğrudan tehdit oluşturuyor.

Uluslararası toplumu, bir grup ülkenin BM yetkisi olmaksızın Yemen'e düzenlediği saldırıları güçlü bir şekilde kınamaya çağırıyoruz. Başta Suudi Arabistan olmak üzere bölgesel ortaklarımızın ifade ettiği endişeleri paylaşıyor ve gerilimin daha da tırmanmasının önlenmesi için uluslararası çabaların artırılması çağrısında bulunuyoruz.

Rusya'nın BM Daimi Temsilciliği, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e düzenlediği hava saldırıları sonrası BM Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) bugün acil toplantıya çağırdıklarını açıklamıştı.



Yeni yorum ekle