Amerikan Tarzı Kumar; Yemen'e Saldırı Caydırıcı Değil

Cu, 12/01/2024 - 10:02

Amerikan medyası, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki bölgelere yönelik askeri saldırganlığını "caydırıcı olmadığı" şeklinde nitelendirdi ve "bölgesel çatışmaların yoğunlaşmasından" duyulan endişeyi dile getirdi.

Welayet News  - Wall Street Journal'ın bir analizine göre ABD'li yetkililer, bu adımların "caydırıcı olmadığını ve Kızıldeniz'deki nakliyeyi tehdit etmeye devam edeceklerini" göstermek için Yemenlilerin saldırılardan kısa bir süre sonra gemilere saldırmaya devam edeceğini bekliyor.

New York Times da bu olayın bölgesel sonuçlarına değinerek, "Yemen'e yönelik saldırıların, Yemen güçleri ile ABD Donanması arasındaki çatışmanın devamına neden olmasından korkulduğunu" yazdı.

Bu Amerikan gazetesi ayrıca, Katar ve Umman krallığının da dahil olmak üzere Basra Körfezi ülkelerinin endişelerini dile getirdiğini ve "Yemen'deki saldırıların bölgeyi daha geniş bir savaşa sürükleyebileceğine" inandığını yazdı.

 

Bu kaygıları doğrulayan Washington Post, "Yemen'e yönelik saldırıların neredeyse kesin olarak Orta Doğu'da gerilimin artmasına yol açacağını" yazdı.

Yemen ordusunun Kızıldeniz'de İsrail gemilerine ve Amerikan kuvvetlerine yönelik operasyonlarına yanıt olarak bu sabah ABD ve İngiltere, uçak, gemi ve denizaltılarla Yemen'de 12'den fazla yeri hedef aldı. Amerikalı yetkililere göre bu saldırının hedefi Ensarullah Hareketi'ne ait eğitim alanları, hava üsleri ve İHA bakım tesisleriydi.

Bu saldırının hemen ardından Ensarullah güçleri, denizdeki düşman mevzilerine balistik füze ateşlediklerini duyurdu. San'a siyasi ofisinin üyesi olan Muhammed el-Bahiti, "Amerika ve İngiltere'nin bu saldırıyla kendilerini Kızıldeniz ve Bab'ul Mendep'te hareket etmekten mahrum bıraktı." diye belirtti.

 

Bloomberg haber ajansı, ABD'nin bu saldırılarını "kumar" olarak nitelendirerek şöyle yazdı: "Washington, defalarca 'İsrail ile Hamas arasındaki savaşın ortasında, çatışmanın daha büyük bir bölgesel savaşa dönüşmesini önlemek önceliğimizdir.' ifadesinin kullanıldığı bir durumda saldırdı.



Yeni yorum ekle