İran, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e Yönelik Askeri Saldırılarını Şiddetle Kınadı

Cu, 12/01/2024 - 09:39

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik askeri saldırılarını şiddetle kınadı ve bunun keyfi bir eylem, Yemen'in egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık bir ihlali ve uluslararası yasa ve düzenlemelerin ihlali olduğunu söyledi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD ve İngiltere'nin bu sabah, Yemen'in çeşitli şehirlerine düzenlediği askeri saldırıları şiddetle kınadı.

Amerika ve İngiltere bu sabah Yemen'de 12'den fazla yere saldırı yapılacağını duyurdu.

Nasır Kenani, bu saldırıları keyfi bir eylem, Yemen'in egemenlik ve toprak bütünlüğünün açık bir ihlali, uluslararası yasa ve düzenlemelerin ihlali olarak değerlendirdi.

Ensarullah Hareketinin üst düzey yetkililerinden biri, San'a, Hudeyde, Saada ve Dhamar şehirlerinde patlamalar duyulduğunu bildirdi ve Amerikalı bir yetkili de ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarının uçak, gemi ve denizaltıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Nasır Kenani konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Bu askeri saldırılar, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde tam abluka altındaki Filistin milletine ve mazlum vatandaşlara karşı işlediği savaş suçlarına son yüz gündür ABD ve İngiltere'nin tam desteğinin devam etmesi doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Siyonist rejim, Filistin'de Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da saldırılarını ve savaş suçlarını sürdürürken, bu keyfi saldırıların bölgede güvensizliği ve istikrarsızlığı körüklemekten başka bir sonucu olmayacaktır. Amerika ve İngiltere, Siyonist rejime destek şemsiyelerini genişleterek dünya halklarının dikkatini bu sahte, cani ve saldırgan rejimin Filistin halkına karşı işlediği suçlardan uzaklaştırmaya çalışıyor.’

Bu tür keyfi saldırıların tekrarlanmasının bölgesel ve uluslararası barış ve güvenlik açısından doğuracağı sonuçlardan duyduğu endişeyi dile getiren Kenani, uluslararası topluma sorumlu tepki ve eylemlerle savaşın, istikrarsızlığın ve güvensizliğin bölgede yayılmasının önlenmesi çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘İngiltere'nin işbirliği, Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın desteğiyle Yemen'de birçok hedefe başarılı saldırılar gerçekleştirdik.’ Biden, bu saldırıların Ensarullah'ın seyrüsefer özgürlüğünü tehdit etmek için kullandığı mevzilere yönelik olduğunu iddia etti.



Yeni yorum ekle