Ensarullah’tan ABD ve İngiliz Saldırılarına Cevap Gecikmedi

Cu, 12/01/2024 - 07:20

Yemen Ensarullah Hareketi, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik düzenlediği saldırılara yanıt olarak Kızıldeniz'de ABD-İngiliz savaş gemilerinin hedef alındığını duyurdu.

Welayet News  - Yemen Ensarullah hareketi siyasi büro üyesi Ali el-Kahhum, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Yemen'in yanıtı (ABD ve İngiltere'ye) gecikmedi. Yemen silahlı kuvvetleri, Kızıldeniz'deki ABD-İngiliz savaş gemileri ile askeri bölge ve üslerine güçlü bir şekilde karşılık veriyor." ifadelerine yer verdi.

Ensarullah Hareketi Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin el-İzzi de X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Ülkemiz, ABD ve İngiliz gemileri, denizaltıları ve savaş uçakları tarafından saldırıya uğradı. Hiç şüphesiz ABD ve İngiltere, bu bariz saldırganlığın tüm vahim sonuçlarına ağır bir bedel ödemeye hazırlanmak zorunda kalacak." ifadelerini kullandı.

Ensarullah Medya Kurumu Başkan Yardımcısı Nasır El-Ahmer ise yaptığı açıklamada: "Gazze gibi bombalandığımız için şimdi rahatladık. Filistin halkı bombalanırken biz bundan mahrum kaldığımız için utanıyorduk." ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle