İsrail'in Gazze'den Çekilmesi Yenilginin Kanıtıdır

Per, 11/01/2024 - 14:31

Filistin İslami Cihat Hareketi'nin Tahran temsilcisi Nasır Ebu Şerif, Siyonist İsrail rejiminin ilan ettiği hedeflerden hiçbirine ulaşamadığını ve Gazze savaşında ağır bir yenilgiye uğradığını vurguladı.

Welayet News  - Nasır Ebu Şerif, İran'ın başkenti Tahran'da "Gazze, Siyonist bataklığı" başlıklı basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Şerif, asker sayısının azaltılması ve geri çekilmesinin Siyonist rejimin taktiği olmadığını ifade etti. Tam tersine Siyonist rejimin Gazze savaşındaki ağır yenilgisinin işareti olduğunu vurguladı.

SAVAŞ İSRAİL'E 60 MİLYAR DOLARA MÂL OLDU"

"Savaşın uzaması Siyonist rejimin kayıplarını ve masraflarını artıracaktır." diyen Şerif, Gazze savaşının İsrail'e şu ana kadar 60 milyar dolara mâl olduğunu, bunun da 51 günlük savaşın maliyetinden 25 kat fazla olduğunu söyledi.

Hareketi'nin Tahran temsilcisi, savaş ne kadar uzun sürerse, küresel öfkenin ve Siyonist rejim üzerindeki uluslararası baskının da o kadar artacağını sözlerine ekledi.

Şerif ayrıca, Filistin halkının küresel ayaklanmasını Filistin direnişinin büyük bir başarısı olarak tanımlarken, iç krizlerin yoğunlaşmasını da Siyonist rejimin başarısızlığının ve zayıflığının bir başka işareti olarak nitelendirdi.

Netanyahu'nun aşırı sağ hükümetinin artık işgal altındaki topraklarda koalisyon kurmasının mümkün olmadığının da altını çizdi.



Yeni yorum ekle