Ensarullah: BM’nin ABD’nin Kararını Onaylaması Siyasi Bir Oyundur

Per, 11/01/2024 - 14:24

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kızıldeniz'deki saldırılara ilişkin ABD ve Japonya'nın Yemen'de Ensarullah'a karşı önerdiği kararı, bu saldırıların asıl sebebine ve Washington'un Gazze'nin bombalanmasında Siyonist rejime verdiği desteğe değinmeden onayladı. Ensarullah hareketinin sözcüsü bu kararı siyasi bir oyun olarak nitelendirdi.

Welayet News  - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, yeni yıldaki ilk resmi toplantısında, ABD'nin önerdiği, Yemen ordusunun Kızıldeniz'deki Siyonist rejime bağlı gemilere yönelik operasyonunu kınayan kararı 11 oyla onayladı.

Bu kararda Yemen ordusunun Siyonist rejime bağlı gemilere yönelik saldırıları kınandı ve Kızıldeniz ve Babülmendep Boğazı'nda deniz seyrüsefer güvenliğinin korunmasının gerektiği vurgulandı.

Güvenlik Konseyi üyeleri ayrıca Yemen'den 19 Kasım'da el koyduğu "Galaxy Leader" gemisi ve mürettebatının serbest bırakılması istedi.

Güvenlik Konseyi'nde veto hakkı bulunan Çin ve Rusya bu karara çekimser kaldı.

ABD'nin önerdiği bu karar oylanmadan önce Rusya'nın önerdiği değişiklikler Güvenlik Konseyi üyeleri tarafından onaylanmadı.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler ‘deki temsilcisi Vasily Nebenzia, ​​Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, ABD'nin önerdiği kararı siyasi olarak nitelendirerek şunları söyledi: ‘Amerika ve müttefikleri tek taraflı çözümleri dayatmaya çalışıyor. Kızıldeniz'deki durumun temel nedeni olan Gazze'deki cinayetlerin durdurulması gerekiyor.

Yemen Ensarullah Hareketi sözcüsü Muhammed Abdüsselam, X sosyal medya platformunda yayınladığı mesajda Güvenlik Konseyi'nin bu eylemini siyasi bir oyun olarak değerlendirdi.

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali Husi de konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Washington uluslararası yasaları ihlal ediyor ve Yemen silahlı kuvvetlerinin yaptığı meşru savunmadır.

Güvenlik Konseyi'ni, İsrail ve ABD kuşatmasındaki 2,3 milyon insanı derhal serbest bırakmaya çağırıyoruz, çünkü bu kuşatma Gazze’yi en büyük hapishaneye çevirmiştir.

Dünya kamuoyuna şunu söylüyoruz; Kızıldeniz'de gemi taşımacılığının güvenliği konusunda alınan karar siyasi bir oyun ve uluslararası yasaların ihlalidir.’



Yeni yorum ekle