Elektronik casusluk altyapısı tahrip edilen İsrail’den yeni istihbarat taktiği

Per, 11/01/2024 - 08:40

Lübnan sınırındaki elektronik casusluk altyapısı Hizbullah’ın operasyonları sebebiyle tahrip olan İsrail, Lübnan’dan telefon yoluyla istihbarat toplamaya çalışıyor.

Welayet News  - Hizbullah’ın Askeri Enformasyon Merkezi, bir bildiri yayımlayarak Güney Lübnan halkından Lübnan emniyeti veya yardım kuruluşu görüntüsü altında kendilerini telefonla araya kişilere cevap vermemelerini istedi.

Bildiride Hizbullah’ın yaptığı operasyonlar sebebiyle İsrail’in özellikle sınır bölgelerindeki dinleme ve casusluk cihazlarının etkinliğini büyük ölçüde kaybettiği hatırlatıldı ve İsrail rejiminin bu sebeple istihbarat için başka bir yöntem izlediğine dikkat çekildi.

Güney Lübnan’daki köylerde Hizbullah merkezlerinin ve savaşçılarının nerede olduğu hakkında bilgi toplamak için alternatifler aramaya başlayan İsrail rejiminin güneydeki aileleri Lübnanlı gibi görünen telefon numaralarından arayıp bilgi toplamaya çalıştığı belirtildi.

İsraillilerin telefonla temas kurduğu Lübnanlı ailelere kendilerini bazen Lübnan emniyet görevlisi bazen de yardım kuruluşu görevlisi olarak tanıttığına dikkat çekilen bildiride, telefondaki İsraillilerin kusursuz bir Lübnan aksanıyla konuştuğu ifade edildi.

İsraillilerin telefonla aradıkları Lübnanlı ailelere hakkında bilgi edinmek istedikleri kişilerle ilgili olarak endişeli bir üslupla ve sözde ona yardım etmek amacıyla sorular sordukları, onların aile üyeleri ve nerede oldukları hakkında bilgi edinmeye çalıştıkları belirtildi.

Bildiride “Düşman, bu bilgiyi, hedef almayı planladığı bazı evlerde mücahit kardeşlerin varlığını doğrulamak için kullanıyor. Genel olarak siz değerli halkımızı ve özellikle sınır bölgelerindeki köy halkını, bireylerin hareketleriyle ilgili soru sormak için arayan kişilere cevap vermemeye, görüşmeyi derhal keserek ilgili makamlara bilgi vermeye çağırıyoruz” denildi.(YDH)



Yeni yorum ekle