İsrailli Bakan: Gazze'ye saldırıları sürdürerek Filistinlileri göçe zorlamalıyız

Per, 11/01/2024 - 08:23

İşgal rejimin sözde İletişim Bakanı Shlomo Karhi, 96 gündür işgal rejimin ağır saldırılarına uğrayan Gazze halkının, saldırıların sürdürülmesi yoluyla "gönüllü göçe" zorlanması gerektiğini söyledi.

Welayet News  - Knesset televizyonunda katıldığı bir programda konuşan işgal rejimin sözde İletişim Bakanı Karhi, işgal rejimin, Gazze Şeridi'ndeki halkı "gönüllü" olarak bölgeden göçe zorlamaya teşvik için savaşı kullandığını söyledi.

"Kesinlikle göçe teşvik etmeliyiz" diyen siyonist , konunun hükümet toplantılarında da gündeme geldiğini belirterek, hadsizce şunları söyledi:

"Onları (Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri) almak isteyen ülkeler de yok. Önemli bir miktar para ödememize rağmen kimse onları almak istemiyor. Gönüllü göç konusu çok önemli. Hiçbir şekilde insan haklarına da zararı yok. Bu savaş devam etmeli."

"Onlar (göç etmeyi) isteyene kadar onları zorlamalıyız"

Sözde siyonist Bakan  sözleri üzerine araya giren sunucu, "(ABD Dışişleri Bakanı) Blinken'den duyduklarımızın aksine siz gönüllü göçün teşvik edilmesi gerektiğini mi söylüyorsunuz? Çözüm bu mu?" sorusunu yöneltince Karhi, "Gönüllü göçü teşvik etmeliyiz. Onlar (göç etmeyi) isteyene kadar onları zorlamalıyız." diye konuştu.

Karhi, "bunu nasıl yapacaksınız" sorusuna "savaşla" diye yanıt verince sunucu, "Yani onlara güç kullanarak, aç bırakarak, zor koşullarla baskı yapmaya devam edeceksiniz" diyerek araya girdi.

Siyonist sözde Bakan ise "durumu kötüleştirerek değil Hamas'a baskı yaparak" bunu yapacaklarını iddia edince sunucu, Gazze'deki durumun zaten şu anda kötü olduğunu hatırlattı.

Karhi bunun üzerine, "Evet durum kötü ve biz rehineleri geri getirene ve Hamas'ı yenilgiye uğratana kadar bu böyle olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle