Haniye: İsrail’in Gazze’deki Katliamları Bu Rejimin Cani Yüzünü Tüm Dünyaya Gösterdi

Per, 11/01/2024 - 08:00

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği'nin Doha'da düzenlediği Gazze konulu konferansta Gazze'deki soykırım ve katliama dair açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - Hamas lideri konuşmasında, "Gazze'deki savaşın ilan edilen hedefleri; Hamas Hareketi'ni ortadan kaldırmak, esirleri geri almak ve yerinden etme planını uygulamaktı. Ancak düşmanın, yıkım ve katliamlara rağmen bunlardan hiçbirini başaramadığını söylemek isterim." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında ayrıca Henniye, Hamas Hareketi'nin yurt içinde ve yurt dışında, ümmetin ve dünya özgür insanlarının vicdanında var olduğunu, dolayısıyla "ortadan kaldırılamayacağını" vurguladı. Heniyye, işgal devletinin "ancak tüm bu katliamları yaptıktan sonra kana susamış ve cani yüzünü tüm dünyaya göstermeyi başardığını" da sözlerine ekledi.

Hamas lideri, yaklaşık 100 gün sonra İsrail istihbaratının, casus uçaklarının ve Batılı müttefikinin ( ABD) Gazze'den tek bir esiri bile kurtarmayı başaramadığını vurgulayarak, "İsrailli tutukluların Gazze'den canlı çıkmasının tek yolu, herkesin Gazze'den sağ çıkmasıdır" dedi.

Hamas lideri, işgale karşı uzun bir mücadele verebileceklerini vurgulayarak, Gazze'deki direniş cephesini "güçlü, uyumlu ve umut verici" olarak nitelendirdi.



Yeni yorum ekle