BAE’nin kirli tezgahı bozuldu: Umman, BAE topraklarından Yemen'e giden bir İHA sevkiyatına el koydu

Çar, 10/01/2024 - 11:29

Umman Sultanlığı, BAE yanlısı gruplara insansız hava araçlarının Yemen'e ulaşmasını engelledi.

Welayet News  - Umman Sultanlığı'ndaki gümrük yetkilileri salı günü BAE topraklarından Yemen'e giden bir insansız hava aracı sevkiyatına el koydu.

Yemenli kaynaklar, Umman ile BAE arasındaki "Hafit" geçiş noktasındaki görevlilerin, Umman topraklarına ve oradan Güney Yemen'deki BAE'ye bağlı gruplara giden insansız hava araçlarıyla dolu bir kamyonu ele geçirdiğini bildirdi.

Kaynaklar, gümrük müfettişlerinin kamyonda kaçakçılık için özel olarak hazırlanmış yerlerde profesyonelce saklanan sevkiyatı tespit edebildiklerini açıkladı.

Kaynaklara göre, Umman yetkilileri, sevkiyatın arkasındaki tarafı ve varış yeri hakkında geri kalan yasal prosedürleri tamamlamak için davayı araştırmaya başladı.

Gelişmeleri takip eden uzmanlar, ABD'nin, Yemen'deki operasyonların İsrail işgaliyle bağlantılı gemilerle sınırlı olmadığı yönünde uluslararası kamuoyunu yanıltmak amacıyla, ticari gemileri hedef alarak uluslararası bir kriz yaratmayı amaçlayan birtakım hileleri devreye soktuğunu söylüyorlar.

Ensarullah Siyasi Büro Üyesi Fazıl Abdullah da "X" platformundaki hesabından bugün bu konuda bir paylaşımda bulundu.

Abdullah, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Karışıklık yaratmak ve Amerikalılara Kızıldeniz'i militarize etme gerekçelerini sunmak için BAE, Yemen'deki paralı askerleri aracılığıyla, Siyonist yapıya yönelik olmayan ticari gemileri hedef alacak düzenlemeler yapıyor.

Ama biz ona, Kızıldeniz ve Umman Denizin'deki operasyonlarımızın belirli, açıkça tanımlanmış hedefleri olduğundan, onun aşağılık yönteminin gün yüzüne çıktığını söylüyoruz.”

Geçtiğimiz salı günü bir açıklama yapan Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Tutuklular İşleri Komitesi Başkanı Abdulkadir el-Murtaza da BAE'nin, Yemen'in batı kıyısındaki kuvvetleri aracılığıyla Kızıldeniz'deki gemileri hedef alma yönündeki girişimleri konusunda uyarıda bulunmuştu.

el-Murtaza, "X" platformundaki hesabından, BAE'nin, Yemen'in batı yakasındaki kuvvetlerini Kızıldeniz'deki İsrail ile bağlantısı olmayan veya İsrail'e gitmeyen ticari gemileri hedef almak üzere yönlendirdiğine dair doğrulanmış bilgilerin bulunduğunu bildirmişti.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Tutuklular İşleri Komitesi Başkanı Abdulkadir el-Murtaza, "BAE, bu hamlelerle karışıklık yaratmaya, uluslararası seyrüseferi etkilemeye ve İsrail gemilerini korumak için ABD liderliğindeki koalisyon kisvesi altında Kızıldeniz'i militarize etmeye yönelik gerekçeler yaratmaya çalışıyor.” demişti.

Irak Hizbullahı’nın askeri sözcüsü Cafer el-Hüseyni de el-Meyadin’e yaptığı dünkü açıklamasında, Körfez'den İsrail’in saldırılarına destek olduğunu ve BAE’nin bu süreçte kötü niyetli bir rol oynadığını belirtmişti. Hüseyni, “Eğer haberler doğruysa BAE'nin özel bir dosyası olacak ve onunla ayrı bir konuşmamız gerekecek” ifadesini kullanmıştı.

San’a yönetimi defalarca, İsrail işgaliyle bağlantılı veya bu işgale gidecek gemiler hariç olmak üzere, dünyadaki tüm ülkeleri ve nakliye şirketlerini Kızıldeniz'i geçmenin güvenli olduğu konusunda bilgilendirmişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle