Irak Hizbullahı, ABD ile İsrail’i, Lübnan ve Yemen’e yönelik saldırılara karşı uyardı

Çar, 10/01/2024 - 11:05

Irak’ın terörle mücadele grubu Kata’ib Hizbullah, Batı Asya’daki ABD-İsrail komploları karşısında direniş cephesinin birliğinin altını çizerek, Yemen, Lübnan ve bölgedeki diğer Müslüman ülkelere yönelik herhangi bir saldırıya karşı uyarıda bulundu.

Welayet News  - Kata’ib Hizbullah Hareketi Sözcüsü Cafer El Hüseyni, Salı günü Lübnan’ın El Mayadin televizyon ağına verdiği röportajda, Filistinli direniş gruplarının İsrail’e karşı on yıllardır yürüttüğü en büyük askeri operasyon olan 7 Ekim’deki El Aksa Fırtınası Operasyonu’nun ardından Direniş Ekseni arasında artan birlik ve uyuma işaret etti.

“Mescid-i Aksa Fırtınası’ndan sonra Siyonist-Amerikan düşmanı artık bir ülkeye veya gruba karşı tek başına savaşamayacak. Direniş Ekseni çok tutarlı ve net bir vizyona ve net bir role sahip” dedi.

“Düşman Lübnan’a karşı herhangi bir aptallık düşünürse, Iraklılar sayı ve teçhizat olarak sahada bulunacaklar” diye ekledi. “İsrail’in veya başkalarının Direniş Ekseni’nden veya İslam ülkelerinden herhangi bir ülkeye saldırmasına izin vermeyeceğiz. Yemen’e yönelik herhangi bir saldırı durumunda, Amerikalılara ve müttefiklerine yönelik saldırılar sınırsız olacaktır.”

Filistinlilerin İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırım savaşına karşı aylardır süren direnişine atıfta bulunan Kata’ib Hizbullah’ın sözcüsü, terörle mücadele eden Iraklı grubun işgal altındaki topraklara yönelik saldırılarına devam edeceği konusunda uyardı.

“Şu anda bizim için önemli olan işgal rejiminin Filistin’deki kardeşlerimize yönelik katliamlarını durdurmak ve kuşatmayı kaldırmaktır. Gazze’de saldırganlık durmazsa, düşmanın bölgedeki kalelerinin ve çıkarlarının yıkılması durmayacaktır.” dedi.

Sözcü ayrıca, büyük Irak direniş grubunun savaşa hazır olduğuna ve İsrail saldırganlığının üç aydan daha uzun bir süre önce başlamasından bu yana kuşatma altındaki bölgedeki Filistinlilere verdiği desteğe işaret etti.

“Mescid-i Aksa fırtınasından sonra Filistin direnişiyle ilişkiler derinleşti. Irak’taki İslami direnişin yetenekleri, düşmanın hayal gücünün çok ötesindedir” dedi.

“Irak İslami Direnişi, işgal rejimindeki kritik hedefleri insansız hava araçlarıyla hedef aldı. Direniş, ilk kez inşa edilen ve Hayfa’da hayati bir hedefi vuran bir seyir füzesi kullandı” diyerek, Irak’ın işgal altındaki Filistin topraklarının kuzeybatı kesimindeki liman kentine hafta sonu düzenlediği saldırılara işaret etti.

El-Mayadeen’e verdiği röportajda Hüseyni, direniş cephesinin bölgedeki ve dünyadaki diğer bölgelere de yayıldığını duyurdu.

“Önümüzdeki yıllarda ve on yılda, bu eksenin kapsamı genişleyecek ve Doğu Asya’ya ve bazı Kafkas ülkelerine ulaşacak” dedi. “Amerikalılarla savaşımız devam ediyor ve El Aksa Fırtınası’nın sona ermesinden sonra durmayacak.”

İsrail rejimi, Hamas liderliğindeki Filistinli direniş gruplarının, İsrail rejiminin Filistinlilere yönelik vahşetine yanıt olarak işgalci varlığa karşı sürpriz El Aksa Fırtınası Operasyonu’nu gerçekleştirmesinin ardından 7 Ekim’de Gazze’ye savaş açtı.

Acımasız askeri kampanya, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 23.000’den fazla insanı öldürdü. Yaklaşık 59.000 Filistinli de yaralandı.

Tel Aviv rejimi, bölgede yaşayan iki milyondan fazla Filistinlinin yakıtını, elektriğini, gıdasını ve suyunu keserek bölgeye “tam bir kuşatma” uyguladı.



Yeni yorum ekle