Ensarullah: Filistin bizim pusulamızdır

Sa, 09/01/2024 - 08:18

Ensarullah hareketi, ABD ve müttefiklerinin tüm tehditlerine rağmen Yemen'in Filistin konusundaki pozisyonunu değiştirmeyeceğini söyledi.

Welayet News  - Ensarullah’tan üst düzey bir heyet, hareketin lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi'nin zorunlu kıldığı operasyonlar da dahil olmak üzere, Yemen’in Filistin davasını destekleme konusundaki ulusal tutumunu yeniden teyit etmek için Sana'daki Hamas ofisini ziyaret etti.

El-Meyadin haber ajansına ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Ensarullah Siyasi Büro Üyesi Ali el-Kahum, “Şeyh Salih el-Aruri'nin şehadeti nedeniyle taziyelerimizi sunduk. Özelde Yemenliler ve Filistinliler arasında, genel olarak da Direniş Ekseni üyeleri arasında bugün kanların birleştiği Filistin ile dayanışmamızı vurguladık.” dedi.

El-Kahum ayrıca işgal altındaki Filistin topraklarındaki İsrail noktalarına yönelik saldırıların ve Amerikan, İngiliz ve İsrail tehditlerine rağmen Kızıldeniz'deki operasyonların devam edeceğini teyit ettiklerini söyledi.

Ensarullah yetkilisi, “Yemen, Filistin Direnişi'ne verdiği destekte duruşunu bozmayacak, Filistin bizim pusulamızdır.” diye konuştu.

Açıklamasının başka bir yerinde ABD’ye uyarılarda bulunan el-Kahum, “İsrail'i ne Kızıldeniz'de ne de başka hiçbir yerde korumayacağınızı anlamalısınız” dedi.

İsrail Gazze'ye ve Filistin halkına saldırdığı sürece tetikte olacaklarının altını çizen el-Kahum, ABD’nin Kızıldeniz’deki tehditlerine rağmen pozisyonlarını değiştirmeyeceklerini ve tüm senaryolara hazır olduklarını kaydetti.(YDH)



Yeni yorum ekle