İsrailli Vekilden Soykırım İtirafı

Sa, 09/01/2024 - 06:53

Siyonist rejim Parlamentosunda Ortak Liste Partisi Milletvekili Ofer Cassif, işgalci İsrail hükümeti ve üyelerinin "etnik temizlik ve soykırım" çağrısında bulunduğunu belirtti. Siyonist rejim Meclisinde Cassif’in vekilliğinin düşürülmesi için girişim başlatıldı.

Welayet News  - Cassif, İsrail toplumuna yönelik anayasal görevinin bulunduğunu aktararak, "(Görevim) Koalisyon ve üyelerinin etnik temizlik hatta soykırım çağrısında bulunduğu bir hükümete yönelik değil" ifadesini kullandı. Ülkesine ve halkına zarar verenin, Güney Afrika'nın İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanına başvurmasına neden olanın kendisi ya da arkadaşları değil, mevcut hükümet olduğunu vurgulayan Cassif, "Hükümet, toplum, devlet ve vatandaşları aleyhinde çalıştığı; varlığını sürdürmek için onları feda ettiği, onlar adına suç işlediği zaman buna karşı uyarıda bulunmak ve bunu durdurmak için hukuk çerçevesinde elimden gelen her şeyi yapmak hakkım; hatta görevim" dedi.

Cassif, intikam savaşları ve soykırım çağrısına; gereksiz kan dökülmesine, esir alınan vatandaş ve askerlerin sahte savaşlarda kurban edilmesine karşı olduğunu vurguladı.

Cassif, terörist İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanında (UAD) açılan davaya destek veren dilekçeyi imzalamasının ardından sağ kesiminin ağır eleştirilerine maruz kalmıştı.

Siyonist rejim Meclisinde, Ortak Liste Partisi Milletvekili Ofer Cassif’in, Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı "soykırım" davasını desteklemesinin ardından vekilliğinin düşürülmesi için girişim başlatıldı. Muhalefetteki İsrail Evimiz Partisi Milletvekili Oded Forer, Cassif’in İsrail’e yönelik "soykırım" suçlamasına destek verdiği için meclisten uzaklaştırılması amacıyla milletvekillerinden imza toplamaya başladı. Yeterli imzanın toplanması halinde konunun önce ilgili komiteye gitmesi, sonrasında ise genel kurulda oylamaya sunulması gerekiyor. Cassif’in meclisten uzaklaştırılması için en az 90 oy gerekiyor.



Yeni yorum ekle