Katar: İsrail’in Düzenlediği Suikast Esir Değişimi Görüşmelerini Zorlaştırdı

Pt, 08/01/2024 - 08:59

Katar Dışişleri Bakanı, Orta Doğu turu kapsamında başkent Doha'ya gelen ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - Al Sani, "Gazze'nin, Filistin topraklarının bir parçası olduğunu, Filistin idaresi altında olması gerektiğini ve burada sadece Filistin halkının karar verme hakkına sahip olduğunu" vurguladı.

Katar Başbakanı, Siyonist mahkûmların ailelerine seslendi ve Hamas'ın Siyasi Dairesi Başkan Yardımcısı Şehit Salih el Aruri'ye düzenlenen suikastın, esirler değişimi müzakerelerini zorlaştırdığını söyledi.

Siyonist rejim medyası dün, Katar Dışişleri Bakanı ve Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman es-Sani'nin, Doha'da Hamas ve diğer Filistinli gruplar tarafından tutulan Siyonist mahkumların ailelerine bir mesaj verdiğini bildirdi.

Siyonist basında çıkan haberlere göre; bu Katarlı yetkili, Siyonist mahkûmların ailelerine, Hamas'ın Siyasi Dairesi Başkan Yardımcısı Şehit Salih el-Aruri'ye düzenlenen suikastın esirlerin değişimine ilişkin müzakerelerde ilerlemeyi zorlaştırdığını söyledi.

İsrail rejimi, geçen hafta çarşamba gecesi düzenlediği suikast operasyonunda Hamas siyasi dairesi başkan yardımcısı Salih el Aruri ile birlikte Beyrut'un banliyösündeki Hamas ofisi yakınında 6 kişiyi şehit etmişti.

Hamas ve Filistin İslami Cihad hareketi aynı gece, esirler değişimine ilişkin müzakerelerin askıya alındığını duyurdu. Aynı hafta İsrail rejiminden bir heyet, Katarlı arabulucularla tutuklu değişimine ilişkin anlaşmanın ayrıntılarını görüşmek üzere Doha'ya gitti.



Yeni yorum ekle