Heniyye'den Blinken’in Ortadoğu ziyaretine tepki

Ct, 06/01/2024 - 08:19

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Ofis Başkanı İsmail Heniyye, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in bölgesel gezisine tepki gösterdi.

Welayet News  - ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in bölgesel gezisine tepki gösteren Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Ofis Başkanı İsmail Heniyye, "Blinken'in son üç aydan dersler çıkardığını ve ABD'nin işgali körü körüne destekleyerek, onların yalanlarına inanarak Gazze halkına karşı benzeri görülmemiş savaş suçlarına neden olan hataların boyutunu anladığını umuyoruz." dedi.

Heniyye ayrıca işgalin tüm Filistin topraklarında son bulması şeklinde saldırıların son bulmasına yoğunlaşacağı umudunda olduklarını belirtti.

İslam dünyası ve Arap ülkelerinde Blinken ile bir araya gelecek yetkililere de seslenen Heniyye, bölgenin geleceği ve istikrarının atlanması mümkün olmayan Filistin davasıyla güçlü bir şekilde irtibatlı olduğunu ve Filistin milletinin bu işgalci ve cani rejimin bu topraklarda kalmasına asla izin vermeyeceğini kendisine vurgulamalarını istedi.

Heniyye, “Filistin milleti özgürlüğüne ve bağımsız ülkesine kavuşmadığı sürece, binlerce vahşi suç ve cinayet, güvenliğin ve istikrarın gerçekleşmesine yol açamaz” ifadesini kullandı.



Yeni yorum ekle