Selami: Terör Saldırısının Faillerini Nerede Olursa Olsun Bulacağız

Cu, 05/01/2024 - 20:35

İran'da yaşanan bombalı terör saldırılarında şehit düşenler için bu sabah Kirman kentinde veda töreni düzenlendi.

Welayet News  - Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bugün düzenlenen cenaze töreni için Kirman'a gitti. Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami ile üst düzey yetkililer de törene katıldı.

Cenaze töreninde konuşan Tümgeneral Selami, Kirman’daki terör olayı ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.

Direniş Cephesi'nin Batı Asya bölgesinde elde ettiği başarıları takdir eden Tümgeneral Selami, "Neredeyse Amerika birlikleri bölgeyi boşalttı. Geçmişte onlara kırmızı halı seriliyordu ama onlar için güvenli bir yer kaldı. Onların Müslümanlara egemenlik kurması mümkün değildir." dedi.

Tümgeneral Selami, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün kahraman Filistinliler Siyonistlere karşı dimdik ayaktadır. Siyonist rejim yıkımın eşiğinde ve her gün en az 20 Siyonist asker Filistinliler tarafından öldürülmektedir. Siyonist işgalciler artık işgal altındaki topraklarda yaşamak istemiyor. Yakında Filistinlilerin zaferini kutlayacağız."

IŞİD teröristlerinin inlerinde saklandığını anlatan Tümgeneral Selami, teröristlerin Amerika ve İsrail'in ajanı olarak faaliyet yürüttüğünü söyledi.

‘Teröristleri Nerede Olursa Olsun Yakalayacağız’

Tümgeneral Hüseyin Selami, IŞİD teröristlerine seslenerek, ‘’Kirman'daki terör olayının faillerini nerede olursa olsun bulacağız ve yaptıklarından dolayı cezalandıracağız.’’ ifadesini kullandı.

Cenazeye katılanlar, tören sırasında, "İntikam, intikam", "Amerika'ya ölüm" ve "İsrail'e ölüm" sloganları attı. Sabah yerel saatle 10.00'da başlayan cenaze töreni cuma namazı sonrasında sona erdi.

Ülkenin güneyinde bulunan Kirman kentinde Devrim Muhafızları Ordusu eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 3 Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında şehit edilişinin 4. yılı dolayısıyla anma töreninin yapıldığı Şehitler Mezarlığına giden yol üzerinde İran saati ile 14.50 ve 15.17'de iki patlama meydana gelmişti.

İranlı yetkililer, patlamaların terör saldırısı olduğunu açıklamıştı.

İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ‘’Kirman'daki terör saldırısında 89 kişi şehit oldu.’’ dedi.



Yeni yorum ekle