İsrail polisi Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırdı

Cu, 27/07/2018 - 16:13

Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da cemaatin cuma namazı sonrası siyonist İsrail polisinin göz yaşartıcı gaz ve ses bombalı müdahalesine uğradı. Çatışmaların ardından Harem-üş Şerif'in tüm kapıları kapatıldı.

Welayet News - ''İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'nın batı kısmındaki El Meğaribe (Fas) kapısında, İsrail polisleri, cuma namazı çıkışında cemaate göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla müdahale etti'' denildi.

'2 FİLİSTİNLİ YARALANDI'

El Meğaribe kapısı önünde toplanan yüzlerce Filistinlinin "Canımız, kanımız sana feda ey Aksa'' diye slogan attığını aktaran, onlarca İsrail polisi saldırdı ve ilk etapta 2 Filistinli yaralandı.

''İsrail polisi, olaylar sırasında Filistinlilerin sığındığı Kıble Mescidi'ne ses bombası attı, girişleri kapattı. Polis, Mescid-i Aksa'yı boşaltmaya çalışırken, Filistinliler de havai fişeklerle karşılık verdi.''

İSRAİL, HAREM-ÜŞ ŞERİF'İN KAPILARINI KAPATTI

''İsrail polisi, Mescid-i Aksa'daki saldırısının ardından Harem-üş Şerif'in de tüm kapılarını kapattı.''

Fransız haber ajansı AFP de Aksa'yı yöneten Ürdün'e bağlı vakfın, Harem-üş Şerif'in tüm kapılarının kapatıldığını teyit ettiğini belirtti.

Reuters ise maskeli gençlerin Mescid-i Aksa yakınında İsrail polisine havai fişek attıklarına ve İsrail polisinin camiye müdahale ettiğine dair görüntüler yayımladı.

Reuters'e konuşan İsrail polis sözcüsü, bilinmeyen bir sebepten El Aksa'dan polise doğru havai fişek ve taş atıldığını, buna karşılık polisin de caminin bulunduğu bölgeyi temizlediğini söyledi.

'İsrail polisinin saldırsının Aksa zaferinin 1. yıldönümünde gerçekleştiğini' ifade eden AA, geçen yıl 25 Temmuz'da İsrail Güvenlik Kabinesi'nin aldığı karar uyarınca Mescid-i Aksa'nın kapılarındaki dedektörlerin kaldırılmasını hatırlatarak şöyle devam etti:

''Müslümanlar, Kudüs alimlerinin çağrısı üzerine 27 Temmuz perşembe günü ikindi namazı için Harem-üş Şerif'e gelmiş, başta Mescid-i Aksa'nın bazı kapılarını açmayan İsrail polisi, Filistinlilerin yoğun tepkisi üzerine tüm kapıları açmış ve on binlerce kişi Harem-üş Şerif'e girmişti.''

Kudüs'te Yahudilerin de kutsal kabul ettiği ve Tapınak Dağı dediği Harem-üş Şerif bölgesi, sık sık İsrail-Filistin çatışmalarına sahne oluyor.



Yeni yorum ekle