IŞİD’in İran’daki Saldırısı Siyonist İsrail’in Yönlendirmesiyle Yapıldı

Cu, 05/01/2024 - 11:33

İran’ın Kirman kentinde General Süleymani'nin 4. şehadet yıl dönümünde düzenlenen terör saldırısı aslında Siyonist İsrail tarafından planlandı ve terör örgütü IŞİD’in işbirliği ile hayata gerçekleştirildi.

Welayet News  - Çarşamba günü Kirman kentindeki Şehitler Mezarlığı yakınında düzenlenen terör saldırılarının ardından sosyal medyada İsrail rejimi saldırıların arkasında olmakla suçlandı.

Siyonist rejim bu eylemin sonuçlarından kaçmak için saldırının gerçekleştirilmesinden birkaç saat sonra bazı Siyonist yetkililerin sosyal medya hesaplarından paylaştığı yorumlar cinayetin arkasında işgalci rejimin olduğuna işaret ediyor.

Kaldı ki Kirman’daki terör saldırısını üstlenen IŞİD’in açıklaması da tekfirci grubun diğer açıklamalarından çok farklıdır.

Bu farklılıkların bazıları şunlar:

1-Terör örgütü IŞİD'in önceki açıklamalarında "İran" kelimesi yer almıyor. Bu tekfirci grup genelde İran'ı "Fars Vilayeti" ya da "Horasan Vilayeti" olarak adlandırıyor.

2-IŞİD açıklamalarında saldırıda ölen eylemci için bulanık fotoğraf kullanılmıyor.

3- IŞİD bu tür açıklamalarını hiçbir zaman 30 saat gecikmeyle yayınlanmıyor ve eylemden önce çekilen biat görüntüleri bile hazırlıyor ve terör operasyonunun gerçekleşmesinden hemen sonra yayınlıyor.

4- Bu açıklamanın IŞİD'in alışılagelmiş dilinden temelde farklı olan siyasi bir bildiridir ve açıklamayı yazanın hiçbir şekilde IŞİD olmadığı açıktır.

Aslında açıklama Siyonist istihbarat servisi tarafından hazırlandığı için gecikmeyle yayınlanmıştır ve IŞİD terör örgütü bunu yalnızca resmi medya aracılığıyla yayınlamakla yükümlüdür.

Siyonistlerin bu eylemi, her şeyden önce rejimin eyleminin sonuçlarından korktuğunu gösteriyor ve aynı zamanda terör örgütü IŞİD'in aslında Siyonist İsrail için bir alet olduğunu da kanıtlıyor.

Kirman kentinde Devrim Muhafızları Ordusu eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 3 Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında şehit edilişinin 4. yılı dolayısıyla anma töreninin yapıldığı kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana gelmişti.

İranlı yetkililer, patlamaların terör saldırısı olduğunu açıklamıştı.

İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, dün basın mensuplarına yaptığı son açıklamada; "Adli Tıp Kurumu, Kirman'daki terör saldırısında şehit sayısını 84, yaralı sayısını ise 284 olarak açıkladı; ancak şehit sayısı artabilir." dedi./tesnim



Yeni yorum ekle