Haşdi Şabi: Başkomutanı'nın Emrini Uygulamaya Hazırız

Cu, 05/01/2024 - 11:27

Haşdi Şabi, yaptığı açıklamada ABD'nin bu teşkilatın Bağdat'taki karargâhına insansız hava aracıyla düzenlediği saldırılara tepki göstererek, bu eylemin Irak'ın egemenliğine ve güvenlik güçlerine açık bir saldırı olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Irak medyası Perşembe günü yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi'ye bağlı 12. Tugaylığın Bağdat’taki karargâhına düzenlenen İHA saldırısında, Hizam Bağdat operasyonları komutan yardımcısı Hacı Ebu Takva el Saidi ve yardımcısının şehit olduğunu, 6 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, Bağdat'taki resmi güvenlik karargâhına düzenlenen İHA saldırısına değinilerek şu ifadelerde bulunuldu: ‘Bu suç eylemi, Irak'ın egemenliğine ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanına bağlı güvenlik güçlerine açık bir saldırıdır ve tüm uluslararası yasa ve anlaşmaların ihlalidir.

Bu kasıtlı ve tehlikeli eylem, Irak'ın egemenliğini ve hukukunu ihlal etme, Iraklıların kanına ve onuruna saygısızlık konusunda açık bir ısrarı göstermektedir.’

Haşdi Şabi aynı zamanda Irak'ın egemenliğini, bu ülkenin toprak bütünlüğünü ve çocuklarının selametini korumak amacıyla silahlı kuvvetler başkomutanının emirlerini uygulamaya hazır olduğunu vurguladı.



Yeni yorum ekle