Yahya Seri: İsrail'e Giden Gemi Hedef Alındı

Per, 04/01/2024 - 10:05

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen donanmasının İsrail'e bağlı gemilere yönelik yeni operasyonlarının ayrıntılarını açıkladı.

Welayet News  - Yahya Seri şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen Donanması, işgal altındaki Filistin limanlarına doğru ilerleyen CMA CGM TAGE gemisini hedef aldı. Operasyon, gemi mürettebatının Yemen deniz kuvvetlerinin birçok uyarısına yanıt vermeyi reddetmesi üzerine gerçekleştirildi.

Filistin halkının ihtiyaç duyduğu gıda ve ilaç Gazze Şeridi'ne girmediği sürece İsrail gemilerinin veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilerin Kızıldeniz ve Umman Denizleri'ndeki geçişini engellemeye devam edeceğiz.

Amerikalıların herhangi bir saldırısı cezasız kalmayacaktır. Yemen silahlı kuvvetleri, İsrail ticari gemilerini koruduğunu gösteren herhangi bir saldırı veya eyleme karşı düşman ABD’yi ve diğerlerini uyarmaktadır.’

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, açıklamasının sonunda mücahid komutan Salih el-Aruri ve yoldaşlarının şehadetinden dolayı İslami direniş hareketi Hamas'a tebrik ve başsağlığı diledi.

Bu operasyon, Yemen ordusunun Kızıldeniz ve Umman Denizi üzerinden İsrail rejiminin çıkarlarına yönelik deniz operasyonları kapsamındaki 14'üncü eylemidir. Yemen silahlı kuvvetleri, Gazze Şeridi'ndeki savaşı durdurmak ve Filistin direniş gruplarına yardım etmek amacıyla 19 Kasım 2023’ten bu yana İsrail gemilerine ve ona bağlı gemilere karşı deniz operasyonları başlattı.



Yeni yorum ekle