“İran Her Zaman Yemen Halkının İradesini Desteklemektedir”

Sa, 02/01/2024 - 10:01

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Yemen hakimiyetinin temsilcisi Ensarullah Sözcüsü Muhammed Abdülselam ile yaptığı görüşmede, İran'ın her zaman Yemen halkının iradesini desteklediğini duyurdu.

Welayet News  - Tesnim’in haberine göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti sözcüsü ve müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdülselam, Tahran ziyareti sırasında İran Dışişleri Bakanı ile görüştü.

Bu görüşmede Emir Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti'nin Yemen'de barışa desteğini açıklayarak, Yemen ile Suudi Arabistan arasındaki müzakerelerin gidişatından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, İran İslam Cumhuriyeti'nin her zaman Yemen halkının iradesini desteklediğini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Ensarullah'ın mazlum Filistin halkına destek olma konusundaki güçlü ve sağlam konumunu takdir etti ve bu konudaki teşekkürlerini de iletti.

Bu toplantıda Ulusal Kurtuluş Hükümeti müzakere heyeti başkanı da olan Abdülselam İran İslam Cumhuriyeti'nin direniş cephesine verdiği sürekli siyasi desteği takdir ederek, İran dışişleri bakanını Yemen'deki son barış gelişmeleri hakkında bilgilendirdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle