İran BRICS Grubunun Tam Üyesi Oldu

Pt, 01/01/2024 - 15:53

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Welayet News  - Kenani,  3 Ocak 2020’de Bağdat havaalanı yakınında Amerikan insansız hava araçları tarafından şehit olan General Süleymani’yi anarak, “Şehit Süleymani aramızda yok. Ancak düşünceleri ve idealleri hala yaşıyor ve direniş fikri her geçen gün yeni bir hayat kazanıyor” dedi.

Siyonist rejimin Gazze saldırılarına değinen Kenani, “Siyonist rejimin yeni yılda ABD’nin desteğiyle Filistin milletine yönelik kötü ve trajik eylemlerine son vermemesi ve bu suçları 3 ay boyunca aralıksız sürdürmesi üzücüdür. Uluslararası toplumdan, Filistin ulusunu destekleme ve Siyonist rejimin ölüm makinesini önleme konusunda insani sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz” ifadesini kullandı.

Kenani ayrıca İran- Mısır ilişkilerinde olumlu bir atmosfer olduğunu söyledi.

İran,'ın bugün itibariyle BRICS grubunun tam bir üyesi olarak kabul edildiğini belirten Kenani, “BRICS, yeni üyelerin katılmasıyla uluslararası denklemlerde yeni bir önem kazandı” dedi.

Kenani konuya ilişkin olarak, “Çok taraflılığa ve BRICS fırsatlarının kullanılmasına her zaman dikkat ettik. BRICS, İran'a çok taraflı uluslararası ilişkiler alanında kesinlikle daha fazla fırsat sağlayacaktır. İran'ın BRICS üyeliği, İran'ın uluslararası arenadaki konumunu iyileştirmenin sonuçlarından biridir” ifadelerinde bulundu/mehr

Tags: 


Yeni yorum ekle