Siyonist Bennett: İran, İsrail'i her yönden vuruyor

Ct, 30/12/2023 - 19:29

İran’ın kendilerine karşı topyekun bir savaş yürüttüğünü söyleyen Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett, 2022'de İran'a insansız hava aracı saldırıları düzenlediklerini açıkladı.

Welayet News  - Wall Street Journal gazetesinde, İran’ın bölgedeki direniş güçleri ile bağlantıları hakkında bir yazı kaleme alan eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İsrail rejiminin, bir Devrim Muhafızı Ordusu komutanına suikast düzenlediğini ve İran'daki bir insansız hava aracı (İHA) üssüne saldırdığını doğruladı. 

Dönemin İsrail başbakanına göre, İsrail Şubat 2022'de düzenlenen saldırıda, Kirmanşah'ta o zamanlar sadece askeri üretim tesisi olarak anılan bir insansız hava aracı tesisini hedef aldı.

Ayrıca İsrail Tahran'da üst düzey Kudüs Gücü Komutanı Hasan Seyid Hüdayi'yi öldürdüğünü söyleyen Bennett açıkça, İsrail'in İran'ın egemenliğini ihlal ettiğini ve uluslararası hukuku hiçe saydığını itiraf etti.

Jerusalem Post’un haberine göre Bennett, “İsrail güvenlik güçlerine, Tahran'ın teröre sponsorluk kararının bedelini ödemesi talimatını verdim. Bu kadar cezasızlık yeter.” diye yazdı.

Eski İsrail başbakanı ayrıca "Tel Aviv" ve onun ana destekçisi ABD'yi "İran'ı devirmek için net bir hedef belirlemeye" çağırdı.

Uzmanlar, daha önce ne eski ne de görevdeki hiçbir İsrailli yetkilinin bu tür itiraflarda bulunmadığına dikkat çekiyorlar

Jerusalem Post'un eski genel yayın yönetmeni Yaakov Katz'a göre, söz konusu itiraflar, İsrail işgal güçlerinin askeri sansür biriminin onayı olmadan yayınlandı.

Bennett bugün sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada ise İran’ın İsrail’i dört bir yandan kuşattığını ve İsrail’in 30 yıl boyunca “İran ahtapotunun tuzağına” düştüğünü vurguladı.

Yıllardır askerlerini Hamas'a, İslami Cihad'a, Hizbullah'a karşı savaşmaya gönderdiklerini ve İran’ın Yemen direnişini bile İsrail'e saldırmaya yöneltebildiğini iddia eden Bennett “Açık olalım: İran, bir taraf olarak İsrail'e karşı topyekun bir savaş yürütüyor. İran İsrail'i her yönden vuruyor.” ifadesini kullandı.

Bennett, başbakanlık döneminde bu döngüyü değiştirmek istediğini belirterek, “İsrail Savunma Kuvvetleri, Mossad ve Şin Bet'in şube başkanlarını bir araya topladım ve onlara, nükleer bağlamının dışında bizzat İran'ın kendisine odaklanmak istediğimi açıkladım.” dedi.

WSJ’deki itiraflarını bir kez daha yazıya döken Bennett “Biz de öyle yaptık. İsrail’in en üst stratejisi bu olmalı. Kapsayıcı hedef olan ‘ahtapotun’ başının kesilmesi ve İran rejiminin devrilmesi için ABD'yi ve diğer müttefikleri kullanmamız gerekiyor.” ifadesini kullandı.



Yeni yorum ekle