Amiri: ABD Saldırılarını Önlemenin Tek Yolu Yabancı Güçlerin Irak'tan Çekilmesidir

Çar, 27/12/2023 - 17:09

Irak'ın "Nabni" Koalisyonunun Başkanı, ABD'nin Haşdi Şabi güçlerinin mevzilerine yönelik saldırısına tepki olarak yaptığı açıklamada; 1 şehit ve 18 kişinin yaralanmasına sebep olan saldırının Irak'ın egemenlik ve onurunun açık bir ihlali olduğunu ve bu saldırıyı kınadığını açıkladı.

Welayet News  - Bu tür hukuk dışı saldırıları durdurmanın tek çözümünün, yabancı birliklerin Irak'tan çekilmesi ve ülkenin tam egemenliğine kavuşturulması olduğunu söyledi.

Hadi Amiri, Irak hükümetinden bu güçlerin en kısa sürede geri çekilmesi için bir takvim belirlemesini istedi. Irak'ta bu güçlere gerek kalmadığı gibi, bu güçlerin varlığı da Irak ülkesini yok edecek, çocuklarının kanını dökecektir dedi.

ABD Başkanı'nın talimatıyla ABD Savunma Bakanlığı, Babil vilayetindeki Halk Seferberlik Güçleri mevzilerine saldırı düzenledi, bunun sonucunda 1 asker şehit oldu, 18 kişi de yaralandı.

Irak hükümeti, ABD'nin Halk Seferberlik Güçlerine yönelik saldırısını kınadı ve bu saldırının iki ülke arasındaki ilişkilere zarar verdiğini ve Irak'ın ulusal egemenliğinin ihlali olduğunu söyledi.

El Nuceba: Amerika'nın Irak'taki varlığı danışmanlık niteliğinde değil askeri niteliktedir

Irak'ın Nuceba hareketi de bir bildiri yayınlayarak; Amerikalı işgalcilerin Irak'taki askeri mevzilere yönelik saldırılarını kınadı.

Bu beyanda şunlar ifade edildi: İşgalci Amerika, Federal Polis ve Haşdi Şa'abi (Halk Seferberliği) dahil olmak üzere ülkenin güvenlik güçlerinin karargahlarını hedef alarak ve yerleşim bölgelerindeki sivil tesislere saldırarak, bir kez daha Irak'ın egemenliğini ihlal etti ve Irak'ın kanunlarına, resmi kararlarına ve bu ülke halkının iradesine saygı duymadığını kanıtladı. Amerika'nın Irak'taki varlığı danışmanlık niteliğinde değil askeri niteliktedir.



Yeni yorum ekle