Suriye 8 İsrail İHA’sı düşürdü

Sa, 26/12/2023 - 19:14

Suriye’nin İsrail rejiminin Halep ve İdlib’deki askeri mevzilere saldırı için gönderdiği 8 insansız uçağı düşürdüğü bildirildi.

Welayet News  - Suriye devlet televizyonuna açıklamada bulunan resmi kaynaklar, İsrail rejiminin Suriye ordusunun Halep ve İdlib’deki askeri mevzilerine saldırı yapmak için gönderdiği 8 insansız uçağın Suriye hava savunması tarafından düşürüldüğünü bildirdi.

Halep kentinin kuzeyinde Türkiye tarafından desteklenen silahlı gruplar, İdlib’de ise Heyet-i Tahrir Şam adlı grubun militanları Suriye ordusuna karşı savaşıyor.

İsrail rejimine ait savaş uçakları dün de Lübnan hava sahasından Şam’ın Seyyide Zeyneb bölgesindeki bir eve füze saldırısı yapmış ve saldırıda İran’ın Suriye’deki askeri danışmanlarından General Razi Musevi hayatını kaybetmişti.

İsrail rejimi, 2011’den beri Suriye’ye karşı savaşan silahlı gruplara destek veriyor. Suriye’ye karşı savaşan silahlı gruplar, 2012’de Suriye ordusunun İsrail’i izleyen Merc es-Sultan radar üssünü tahrip etmiş, İsrail rejimi de yaralanan IŞİD ve Nusra Cephesi militanlarının tedavisi için Golan’da sahra hastaneleri kurmuştu. 

İsrail Başbakanı Netanyahu, 2014 yılında Golan’daki sahra hastanesinde tedavi gören yaralı militanları ziyaret etmişti. 

Jerusalem Post gazetesi’nin haberine göre Netanyahu, yaralı Suriyeli muhaliflerin durumunun “İran’ın gerçek yüzünü gösterdiğini” söylemişti.  

O dönemde İran’la 5+1 grubu arasında yapılan görüşmelere tepki gösteren Netanyahu, Suriyeli yaralı muhaliflere hizmet veren hastaneye işaret ederek “Burası, dünyanın iyileriyle kötülerinin ayrıldığı yerdir” demişti.  

İran’ın katliamlar yapan Suriye yönetimini silahlandırdığı için kötülüğün, İsrail’in ise yaralı Suriyelileri tedavi ettiği için iyiliğin temsilcisi olduğunu savunan Netanyahu, hastanedeki durumun İran’ın da İsrail’in de gerçek yüzünü ortaya koyduğunu söylemişti.

2013 ve 2014 yıllarında IŞİD ve Nusra militanlarına açık destek veren İsrail rejimi, 7 Ekim’deki Aksa Tufanı Operasyonu sebebiyle Hamas’ın IŞİD’den farksız olduğunu iddia etmişti.(YDH)



Yeni yorum ekle