“Bu Cinayetin Bedelini Mutlaka Ödeyecekler”

Sa, 26/12/2023 - 09:24

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda Devrim Muhafızları Ordusu'nun kıdemli komutanı Seyyid Razi Musevi’ye yönelik terör saldırısına tepki gösterdi.

Welayet News  - Emir Abdullahiyan’ın paylaşımında İran’ın Suriye'de terörle mücadele danışmanı şehit Musevi’nin ailesi ile İran ve Suriye halkına taziyede bulundu.

Emir Abdullahiyan bu komutanın ABD’nin Irak'taki saldırısında şehit olan General Süleymani ile birlikte İran'ın ve bölgenin güvenliğini sağlamak için uzun yıllar teröristlere karşı mücadelede bulunduğunu belirtti.

Emir Abdullahiyan paylaşımında “Tel Aviv zorlu bir geri sayım beklemeli” ifadesinde bulundu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de Suriye'de şehit edilen Devrim Muhafızları Ordusu'nun Suriye’deki komutanlarından Razi Musevi için taziye mesajı yayınladı.

Reisi mesajında, "Bu eylem, şüphesiz gaspçı Siyonistlerin bölgedeki hayal kırıklığının, çaresizliğinin ve acizliğinin bir başka göstergesidir. Bu suçun bedelini mutlaka ödeyecekler" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada da Suriye'de Devrim Muhafızları Ordusunun "kıdemli askeri danışmanı" olduğu ifade edilen Musevi'nin, 2020'de, ABD’nin Irak'taki saldırısında şehit edilen General Kasım Süleymani'nin silah arkadaşlarından biri olduğu ve Suriye'deki "direniş cephesine" destek vermekten sorumlu olduğu bilgisi verildi.

Açıklamada, "Gaspçı ve korkak Siyonist rejim bu suçun bedelini kesinlikle ödeyecektir." denildi.



Yeni yorum ekle