Reisi: İsrail, Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanının suikastının bedelini kesinlikle ödeyecek

Sa, 26/12/2023 - 00:39

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail rejiminin Suriye'de Devrim Muhafızları Ordusu'nun üst düzey bir askeri danışmanını şehit ederek işlediği suçun bedelini mutlaka ödeyeceğini söyledi.

Welayet News  - Reisi pazartesi günü yayınladığı mesajda, Devrim Muhafızları askeri danışmanının Suriye'de füze saldırısıyla şehit edilmesinin gaspçı Siyonist rejimin çaresizliğinin bir başka işareti olduğunu söyledi.

Suriye'de askeri danışman olarak görev yapan Seyyid Razi Musavi, Pazartesi günü erken saatlerde Suriye'nin başkenti Şam'ın Seyyide Zeynep mahallesinde İsrail tarafından düzenlenen bir hava saldırısında şehit oldu.



Cumhurbaşkanı, suikast nedeniyle Musavi'nin kederli ailesine, Devrim Muhafızları'ndaki yoldaşlarına ve İran ulusuna başsağlığı diledi.

İran'ın en üst düzey terörle mücadele komutanı Şehit Korgeneral Kasım Süleymani'nin yol arkadaşlarından biri olan cesur askeri danışmanın "yüce İslami değerleri korurken" şehit olduğunu de sözlerine ekledi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Irak Halk Seferberlik Birlikleri'nin Haşdi Şaabi'nin ikinci komutanı olan Iraklı cephe arkadaşı Ebu Mehdi el-Mühendis, 3 Ocak 2020'de ABD'nin insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda arkadaşlarıyla birlikte şehit oldu.

İran, Şam'ın talebi üzerine Suriye'de bir danışmanlık misyonu bulunduruyor ve savaşın parçaladığı Arap ülkesinin 2011'den bu yana demokratik yollarla seçilmiş Suriye hükümetine karşı savaşan yabancı destekli teröristlerden kurtulmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Aralık ayının başlarında İsrail, Suriye'de düzenlediği bir saldırıda Muhammed Ali Ataee Shoorcheh ve Panah Taqizadeh adlı iki DMO askeri danışmanını şehit olmuştu.



DMO yaptığı açıklamada iki subayın Gazze'deki "sahte ve çocuk katili" İsrail rejiminin acımasız vahşeti karşısında şehit olduklarını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Suikast İsrail'in terörist doğasını ortaya koyuyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kan'ani İsrail rejiminin Şam'daki Devrim Muhafızları danışmanına yönelik suikast girişimini şiddetle kınadı.

Bu vahşi ve korkakça eylemin İsrail rejiminin terörist doğasının bir başka göstergesi olduğunu söyledi.

Sözcü, "Siyonist rejim, uğursuz varlığından bu yana uluslararası düzenlemeleri ve normları defalarca ve sürekli olarak ihlal ederek çeşitli suçlar işlemiştir ve bugün de korkakça ve saldırgan bir terör eylemi gerçekleştirmiştir" diye ekledi.

Kan'ani, İran'ın gerekli stratejileri benimseme ve bu hamleye yerinde ve zamanında yanıt verme hakkını saklı tuttuğunu vurguladı.



Yeni yorum ekle