Amerika İsrail'e En Az 230 Uçak ve 30 Silah Taşıyan Gemi Verdi

Pt, 25/12/2023 - 17:19

Filistinli şehitlerin sayısı 20 bin 400'ü aşarken, İsrail gazetelerinden Yediot Aharanot gazetesi, Amerika'nın savaş sırasında Tel Aviv'e onlarca kargo uçağı ve silah taşıyan gemi gönderdiğini bildirdi.

Welayet News  - Yediot Aharonot gazetesi, Washington'un savaşın başından bu yana Tel Aviv'e 230 kargo uçağı ve 30 silah taşıyan gemi gönderdiğini yazdı.

ABD Savunma Bakanlığı cumartesi günü yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin İsrail rejimine 14 bin tank mermisi satma yönündeki acil durum yetkisinden feragat ettiğini ve bu eylemin onay için Kongre'ye gitmeden yapıldığını bildirdi.

Siyonist rejimin eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan, cumartesi günü İsrail gazetelerinden Maariv’e verdiği röportajda şunları söyledi: ‘İsrail ordusunun Gazze'de yaptığı birçok yıkıma rağmen, biz bu savaşta sadece Amerika’nın yardımıyla kendisini savunabilen zayıf bir taraf olarak göründük.

İsrail ordusunun Amerika’nın silah yardımıyla Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılarda binlerce Filistinli kadın ve çocuk şehit oldu.

Gazze Sağlık Bakanlığı Filistinli şehit sayısına ilişkin dün akşam yayınladığı son istatistiklerinde, İsrail saldırıları sonucu 20 bin 424 Filistinlinin şehit olduğunu, yaralı sayısının ise 54 bin 36 kişiye yükseldiğini açıkladı.

Gazze Şeridi'nde savaşın başlamasının ardından Irak İslami Direnişi, Filistin halkının öldürülmesinin asıl sorumlusunun ABD olduğunu söyledi ve Amerika’nın bölgedeki tüm askeri üslerini hedef alacağını vurguladı.

Irak direniş güçleri şimdiye kadar gerçekleştirdiği İHA ve roket saldırılarıyla Irak'ın batı ve kuzeyi ile Suriye'nin doğu ve kuzeydoğusundaki Amerikan üslerini onlarca kez hedef aldı.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah da Şehitler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, Gazze'deki savaşı yönetenin Amerika olduğunu söyledi.



Yeni yorum ekle