“BM’nin Gazze İle İlgili Son Kararı İçeriksiz ve Uygulanamaz Bir Karardır”

Pt, 25/12/2023 - 17:13

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Welayet News  - Nasır Kenani, Hazreti İsa'nın doğum gününü dünyadaki tüm Hıristiyanlara tebrik etti.

Kenani, Siyonistlerin bu günde ve hatta Hz. İsa'nın doğum gecesinde cinayetlerine son vermemesinin ve savunmasız Filistin halkını öldürmeye devam etmesinin üzücü olduğunu söyledi.

Kenani şu ifadelerde bulundu: ‘Raporlar, bu vahşice bombalamada 70'ten fazla Filistin vatandaşı, kadın ve çocuğun şehit olduğunu gösteriyor. Siyonistlerin bu cinayetlerini şiddetle kınıyoruz. Bu cinayetler bu rejimin ahlaki, insani, dini öğretilerin ve uluslararası kuralların hiçbirine uymadığını gösterdi. Bu cinayetlerin önlenmesi ve savunmasız Filistin halkına yönelik suçların devam etmesinin önlenmesi için uluslararası toplumun ciddi ve caydırıcı adımlar atması gerekiyor.

ABD, Siyonistlerin Filistin'deki savaş suçlarına tam destek vererek, dünya halklarının genel nefretini kendine çekmiştir.

ABD Gazze Şeridi'ndeki savaşın devam etmesi için Siyonist rejimin yanında olduğunu gösterdi.

BM Güvenlik Konseyi'nin Gazze Savaşı ile ilgili son kararı içeriksiz ve uygulanamaz bir karardır ve bu karar pratikte Filistin ulusunun ihtiyacı olan şey değildir ve uluslararası toplumun savaşı derhal durdurma isteğini yansıtmıyor.’

Nasır Kenani üç adayla ilgili olarak ise, “İran bu konuda itirazını ilan etti ve bu bildirinin içeriğini reddetti. İran hiçbir tarafla egemenliğinden ve toprak bütünlüğünden taviz vermeyecektir; Bu konuda diplomatik önlemler alındı” dedi.



Yeni yorum ekle