Hamas, Bu Yıl Noel'i Kutlamama Kararı Alan Hristiyanları Takdir Etti

Pt, 25/12/2023 - 08:51

Hamas, Filistin'deki Hristiyanların, bu yıl Gazze Şeridi ile dayanışma amacıyla yeni yıla kutlama ve eğlenceden uzak, sadece dini ritüellerle girme kararı almasını memnuniyetle karşıladı.

Welayet News  - Hamas, Telegram hesabından, Filistin'deki Hristiyanların bu yıl Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam ettiği zamana denk gelen Noel'i kutlamama kararı alması hakkında açıklama yaptı.

"Bu yılki kutlamaları sadece dini ritüellerle sınırlı tutup, Siyonistlerin saldırılarına maruz kalan Gazze halkının yanında duran Filistinli Hristiyanların onurlu duruşunu takdir ediyoruz." ifadesi kullanılan açıklamada, Hristiyanların Noel'i kutlamama kararının, Filistin halkının Müslüman-Hıristiyan tüm unsurlarının, kimliğini ve kutsal değerlerini koruma ve topraklarına bağlılık konusunda birlik olduğunun açık bir göstergesi olduğuna işaret edildi.

Filistin topraklarındaki Hristiyan topluluklar, birkaç gün önce, Hristiyan kiliselerinin başkanlarından gelen bir dayanışma mesajıyla, Gazze'deki saldırılar nedeniyle Noel ağacının aydınlatılması da dahil tüm Noel kutlamalarının iptal edildiğini duyurdu



Yeni yorum ekle