Siyonist İsrail’in Katliamında 80.Gün; Magazi Mülteci Kampına Saldırdı

Pt, 25/12/2023 - 08:25

Siyonist rejim güçleri, Gazze halkına karşı başlatrtı acımasız katliama devam ediyor.

Welayet News  - Siyonist İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Magazi Mülteci Kampı'nda sivillerin yaşadığı evlere düzenlediği hava saldırısında en az 70 kişinin şehit olduğu belirtildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, işgalci İsrail güçlerinin, Magazi Mülteci Kampı'nda nüfusun kalabalık olduğu bir yerleşim yerinde soykırım gerçekleştirdiğini kaydetti.

Kudra, söz konusu saldırıda şu ana kadar 70 kişinin şehit olduğunu, bölgede çok sayıda ailenin bulunması nedeniyle şehit sayısının artma ihtimalinin olduğunu ifade etti.

Öte yandan Siyonist İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nde alıkoyduğu Filistinlilere ve işgalci rejim hapishanelerindeki mahkumlara korkunç işkenceler uyguladığı belirtildi.

Filistin Esirler Cemiyetinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de alıkonan ve sonra serbest bırakılan Filistinlilerin tanıklıklarının, gördükleri işkencelere dair korkunç ayrıntılar içerdiği, bedenlerinde de bunların izlerinin görüldüğü ifade edildi.

Cemiyet, Filistinlilerin gördüğü işkencelere ilişkin tanıklıklarının yer aldığı bir video yayınladı. Videoda, ayaklarında ve bileklerinde morluklar ile yaralar bulunan yaşlı bir kişi olduğu görüldü. Bu kişi, Gazze'de alıkonulan ve Siyonist İsrail hapishanesinden yakın bir zamanda serbest bırakılan gruptaki kişilerden biri olduğunu aktardı.

Cemiyetin açıklamasında, Siyonist rejim güçlerinin, Filistinlileri zorla kaybettiği, akıbetlerini, nerede tutulduklarını ve sayılarını açıklamayı reddettiği, bu kişilerin arasında kadınlar, yaşlılar ve çocukların da bulunduğu kaydedildi.



Yeni yorum ekle