Tümgeneral Süleymani'den Trump'a: Karşına çıkacak isim benim!

Per, 26/07/2018 - 16:54

Kudüs Gücü Komutanı, Trump'a hitap ederek şu açıklamalarda bulundu: Karşına çıkacak isim benim! Savaşı siz başlatabilirsiniz ancak bitiren taraf biz olacağız.

Welayet News - İran’ın Hemedan kentine ait Kutsal Savunma Dönemi şehitlerinin anısına yapılan bir törende konuşan Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani Trump’ı birer kumarbaza benzeterek, “Düşmanın bizi korkutmaya çalışması aslında İran toplumuna hakim kültürü tanımamasından kaynaklanıyor; zira onlar sevinç gözyaşlarıyla şehadete koşan insanları daha tanıyamamışlar” ifadelerinde bulundu.

Tümgeneral Süleymani yaptırımların İslami düzenin geride bıraktığı tüm dönemlerinde boy gösterdiğine işaret ederek şöyle dedi: Kutsal Savunma Dönemi’nde bile yaptırım uyguluyorlardı, ancak düşmanın cömertlikten uzak tüm yollara başvurarak bize saldırdığı o yıllarda zafere ulaşmayı başardık. Toprak bütünlüğümüzü koruyarak düşmanı savaşı bitirmeye mecbur kıldık.

İslam Cumhuriyeti’nin diğer herhangi bir siyasi düzen ile karşılaştırılmayacağını belirten Kudüs Gücü Komutanı ilaveten, “Bize karşı yapılan çeşitli saldırıları onurlu şekilde geride bırakmamız için yeniden Kutsal Savunma Dönemi ile İslam Devrimi yıllarına hakim ilkelere başvurmalıyız” ifadelerinde bulundu.

ABD Başkanı Trump’a hitap eden Tümgeneral Kasım Süleymani şu ifadelerde bulundu: Sana yanıt verecek kişi sayın Cumhurbaşkanımız değil bir asker olarak benim ve tabii ki Kudüs Güçleridir. Senin bizi tehdit etme iddiaların ise pavyon konuşmalarına benziyor, çünkü ancak pavyoncu kimse bu dille dünyaya hitap edebilir. Onlarca tank, helikopter ve askeri teçhizatlarla Afgasnistan’a saldırıp cinayet yaptınız. Peki 2001’den 2018 yılına dek sahip olduğunuz 110 bin asker sayısıyla ne halt ettiniz? Günümüzde Taliban’a müzakere için yalvarıyorsunuz.

Kızıldeniz'in artık ABD'liler için güvenli bir bölge olmayacağını kaydeden Kudüs Gücü Komutanı ilaveten şu açıklamalarda bulundu: Trump iyi bilmeli ki karşısına çıkacak isim benim. Savaşı siz başlatabilirsiniz ancak bitiren taraf biz olacağız. Bu yüzden de bizi öldürmekle tehdit etmeyin, zira tam olarak hazırız.

 



Yeni yorum ekle