İran Dışişleri Bakanı Hamas Lideri ile Görüştü

Çar, 20/12/2023 - 11:24

Katar'ın başkenti Doha'yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile dün gece bir araya geldi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Emir Abdullahiyan-Heniyye görüşmesinin detaylarını anlattı.

Kenani, ''Bu görüşmede Gazze'deki gelişmeler ve sahadaki durum hakkında fikir alışverişinde bulunuldu ve Sayın Heniyye, direnişin sahadaki durumu hakkında kapsamlı bir rapor sundu.’’ dedi.

Kenani, ''Bu görüşmeden (Gazze'de) işlenen tüm cinayetlere rağmen sahadaki direnişin askeri gücünün oldukça iyi durumda olduğunu öğrendik.'' ifadesini kullandı.

Siyonist İsrail’in bugüne kadar yaptığı eylemlerin Amerika tarafından yönetildiğini belirten Kenani, ''Bu savaşın ahlaki ve diplomatik açıdan da kaybeden tarafı ABD hükümetidir.’’ değerlendirmesinde bulundu.

Kenani sözlerine şöyle devam etti:

''Sayın Emir Abdullahian yürüttüğü diplomatik çababaların son durumu hakkında bilgi verdi. Sayın Heniyye ise kalıcı ateşkese hazır olduklarını ancak İsrail rejiminin saldırıları devam ettiği sürece müzakere yapılmayacağını açıkladı. Heniyye ayırca Filistin'in temel ve doğal haklarına odaklanarak ateşkes için müzakereye hazır olduklarnı anlattı.''

Kenani, Heniyye’nin Filistinli direniş gruplar arasındaki uyumun yeterince güçlü olduğunu anlattığını söyledi.

İran işe Katar arasında yürütülen Filistin diplomasisi hakkında Kenani, ''Siyonist Rejim'in Gazze halkına karşı yürüttüğü acımasız savaşın derhal durdurulması gerektiği konusunda Katar hükümetiyle aynı görüşe sahibiz ve çatışmaların son bulması için çaba gösteriyoruz.'' diye konuştu/mehr



Yeni yorum ekle