Siyonist Rejimin Katliamında 75. Gün; Sivilleri Hedef Almaya Devam Ediyor

Çar, 20/12/2023 - 06:21

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Siyonist İsrail ordusu, Gazze kentinin er-Rimal Mahallesi'ndeki 2 binayı hedef aldı.

Welayet News  - Sağlık ekipleri, işgalci İsrail'in bombardımanında yıkılan binaların enkazından en az 50 kişinin cenazesi ile 12 yaralıyı çıkardı.

Enkaz altında kalan kayıp en az 50 kişi için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Siyonist rejim savaş uçakları ve topçu atışlarıyla Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine yönelik yoğun bombardımanını sürdürüyor.

Başta kuzeyi olmak üzere Gazze Şeridi'ne karadan giren Siyonist İsrail güçleri ile Filistinli direnişçiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Siyonist Rejim Gazze’de sivilleri hedef almaya devam ederken, UNICEF, Gazze'nin güneyinde yerinden edilmiş çocukların hayatta kalma ihtiyaçlarından daha az suya sahip olduğunu söyledi.

UNICEF Genel Direktörü Catherine Russell, "Güvenli su olmazsa, önümüzdeki günlerde çok daha fazla çocuk yoksulluktan ve hastalıktan ölecek" dedi.

Russell, "Çocuklar ve aileleri, yüksek oranda tuzlu veya kirli, güvenli olmayan kaynaklardan gelen suyu kullanmak zorunda kalıyor" diye ekledi.

BM Çocuk Örgütü, Aralık ayının başından bu yana yüz binlerce insanın (yarısı çocuk olduğu tahmin edilen) kaçtığı Refah'ta, su ve sanitasyon durum sistemlerinin "son derece kritik bir durumda" olduğunu ekledi.

UNICEF, su kıtlığının halihazırda 5 yaşın altındaki çocuklarda görülen aylık ortalama ishal vakalarının 20 katına katkıda bulunduğunu duyurdu.



Yeni yorum ekle