Ensarullah: ABD’nin Tüm Deniz Koalisyonlarıyla Mücadele Edeceğiz

Sa, 19/12/2023 - 10:36

Ensarullah hareketinin siyasi ofisinin bir üyesi, ABD’nin Kızıldeniz'de oluşturacağı tüm koalisyonlara karşı mücadele edecekleri konusunda uyardı.

Welayet News  - Yemen Ensarullah hareketinin siyasi bürosu üyesi Muhammed el-Bahti şu uyarıda bulundu: ‘Amerika Yemen'e saldırırsa askeri ve ahlaki açıdan yenilgiye uğrayacaktır.

Yemen silahlı kuvvetlerinin, Yemen'e yönelik herhangi bir saldırıya yanıt vermek için acı verici seçenekleri var. Biz sadece İsrail'e ait olan veya Siyonist rejime doğru giden gemileri hedef alıyoruz.’

Siyonist rejim ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik kapsamlı saldırılarının ardından Yemen ordusu, Filistin halkını desteklemek amacıyla işgal altındaki topraklara giden çok sayıda İsrail gemisini hedef aldı.

Muhammed el-Bahti sözlerine şöye devam etti: ‘Yemen deniz taşımacılığının güvenliğini korumaya çalışıyor.

Biz yalnızca Siyonist rejimin çıkarlarına karşı hareket ediyoruz. Amerika'nın Kızıldeniz'de kuracağı tüm koalisyonlara karşı mücadele edeceğiz.

Kızıldeniz'deki operasyonlarımızı durdurmak için aralarında ABD'nin de bulunduğu birçok ülkeyle dolaylı temaslar devam ediyor.’



Yeni yorum ekle