İsrail'in Gazze'deki Kiliseyi Bombalamasına Papa'dan Tepki: Bu Terörizmdir

Pt, 18/12/2023 - 09:39

Papa Franciscus, Siyonist rejimin Gazze'deki bir kiliseyi bombalayarak bir anne ve kızı öldürmesine tepki gösterdi.

Welayet News  - Dünya Katoliklerinin lideri Papa Franciscus, Pazar günü yaptığı konuşmada, Gazze'de kiliseye sığınan bir anne ve kızının ölümüne değindi.

Papa Franciscus, Vatikan'daki haftalık duasında şunları söyledi: ‘Gazze ile ilgili çok ciddi ve üzücü haberler almaya devam ediyorum.

Silahsız siviller bombalamaların ve silahlı saldırıların hedefi oluyor. Ve bu, teröristlerin bulunmadığı sadece ailelerin, çocukların, hastaların ve engellilerin olduğu Kutsal Mabette gerçekleşiyor.’

Kudüs Başpiskoposu cumartesi günü yaptığı açıklamada, savaşın başlangıcından bu yana Gazze'deki Hıristiyan ailelerin çoğunun kiliselere sığındığını, ancak İsrail’in, 54 engelli kişinin yaşadığı Rahibe Teresa'nın kız kardeşlerinin manastırını hedef aldığını söyledi.

Kıbrıs, Ürdün, İsrail ve Gazze'nin dört bir yanındaki kiliseleri denetleyen Kudüs Katolik Kilisesi Başpiskoposu, yaptığı açıklamada, Gazze'deki bir kilisede bir anne ve kızının Siyonist rejim tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Papa Franciscus konuşmasının devamında şunları söyledi: ‘Bazıları şöyle diyor: Bu terörizmdir, savaştır. Evet bu bir savaş. Bu bir terörizm.’

Filistin'deki Katolik Kilisesi'nin medya yetkilileri, bu iki Filistinli kadından birinin diğerine yardım etmeye çalışırken Siyonist bir keskin nişancı tarafından vurulduğunu söyledi. Söz konusu bölge askeri tesis veya cephe değildi ve bu konu uluslararası alanda Siyonistlere yönelik birçok eleştiriye neden oldu.

Katolik Kilisesi yetkilileri, Rahibe Teresa Manastırında bulunan 3 çocuğun da Siyonistlerin saldırıları sonucu yaralandığını belirtti.

Siyonist rejim, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başlangıcından bu yana savaş kanunlarına göre her türlü bombalama ve saldırıya karşı dokunulmaz olmaları gereken, kiliseleri, hastaneleri, tıp merkezlerini ve okulları kapsamlı bir şekilde hedef aldı.



Yeni yorum ekle