Tümgeneral Selami: Filistin halkını sonuna kadar destekleyeceğiz

Pa, 17/12/2023 - 09:04

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami "Biz aziz Filistin halkını sonuna kadar destekleyeceğiz" dedi.

Welayet News  - İran ile Saddam rejimi arasında yapılan 8 yıllık savaşta hayatını kaybeden 120 isimsiz şehit için bugün cenaze töreni düzenlendi. 

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami burada bir konuşma gerçekleştirdi.

Filistin’deki son gelişmelere değinen İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, “Filistin sahnesine bakın ve düşmanlarımızın ne kadar zalim ve cani olduğunu görün. Amerika 45 yıldır yaptığı hataları tekrarlıyor ve bu toprağı işgal ederek kazanacağını düşünüyor.”

Tümgeneral Selami sözerinin devamında “Amerika, İsrail ve müttefikleri geçmişin acı deneyimlerini tekrarlıyor. Afganistan'ın işgali onlara zafer getirdi mi? İşgal ettikleri Irak'ta kalabildiler mi? Yavaş yavaş bu topraklardan ayrılmak üzereler. Sizler 50 milyondan fazla insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı Amerika'nın iç sorunlarıyla uğraşmak yerine Suriye'de, Yemen'de, Irak'ta para harcadınız, başarısız oldunuz ve meydanı bırakmak zorunda kaldınız” ifadesini kullandı. 

“Hastaneleri savaş alanına çevirmek sanat değil cinayettir” diyen Selami “Filistinlilerin hiçbir zaman şehitlikle ölmeyeceğinden, şehit olan bir milletin esaret altında olmayacağından emin olmalıdırlar. Biz aziz Filistin halkını sonuna kadar destekleyeceğiz” açıklamasını yaptı.



Yeni yorum ekle