Dünyanın En Büyük Konteyner Taşıma Şirketi Maersk, Kızıldeniz'deki Seferlerini Durdurdu

Ct, 16/12/2023 - 09:23

Danimarka merkezli, dünyanın en büyük konteyner taşıma şirketi Maersk, bölgedeki tüm seferlerini durdurdu.

Welayet News  - Kızıldeniz'de bir gemisi saldırıya uğrayan Hapag-Lloyd AG şirketi de bölgedeki operasyonlarını durdurma kararı aldı. Söz konusu şirketlerin aldığı kararlar sonrası, küresel ekonominin olumsuz etkileneceği öngörülüyor.

Bölgede 1 konteyner gemisi saldırıya uğrayan Hapag-Lloyd AG şirketi de, Kızıldeniz'deki operasyonlarını askıya aldı. Maersk ve Hapag-Lloyd AG gemilerinin, Asya ülkeleri ve Fars Körfezi istikametine gitmeleri için Afrika'yı dolaşmaları gerekecek.

Aynı zamanda, Hapag-Lloyd AG şirketi de saldırı sonrası bölgedeki sevkiyatlarını durdurma kararı aldı. Almanya merkezli şirketten yapılan açıklamada, Kızıldeniz'deki konteyner gemi trafiğinin 18 Aralık'a kadar askıya alındığı duyuruldu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, geçen hafta Cumartesi gecesi yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulunmuştu: ‘Gazze'nin gıda ve tıbbi ihtiyaçları karşılanmadığı takdirde hangi milliyetten olursa olsun işgal altındaki Filistin'e giden gemilerin geçişini engelleyeceğiz ve bu gemiler silahlı kuvvetlerimizin meşru hedefi haline gelecektir.

Denizde seyrüseferin güvenliğiyle ilgili endişeler nedeniyle, tüm gemileri ve şirketleri İsrail limanlarıyla etkileşime girmemeleri konusunda uyarıyoruz.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail ile bağlantılı veya İsrail limanlarına mal taşıyacak olan gemilerin dışında tüm gemiler ve tüm ülkeler için Kızıldeniz ve Umman Denizi üzerinden küresel ticaret trafiğini sürdürme konusundaki tam kararlılığını bir kez daha teyit etmektedir.’



Yeni yorum ekle