İngiltere, Kudüs Gücü Komutanı’nı Yaptırım Listesine Aldı

Cu, 15/12/2023 - 16:28

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Hamas ve Filistin İslami Cihat Hareketi ile bağlantılı oldukları bahanesiyle Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani ve İran'ın bu resmi askeri teşkilatının diğer 6 üst düzey komutanına yönelik yaptırım kararı aldıklarını bildirdi.

Welayet News  - Bakanlığın açıklamasına göre, Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Kaani’nin yanı sıra Kudüs Gücü'nün Filistin kolu mensupları Muhammedsaid İzedi, Ali Şirazi, Mecid Zarei ve Mustafa Mecidhani yaptırım listesine eklendi. Hamas ve Filistin İslami Cihad'ın Tahran temsilcileri Haled Kaddumi ve Naser Ebuşerif de yaptırım uygulanacak listede yer alıyor.

İngiltere, yaptırım kararının ABD hükümeti ile koordinasyon sağlanarak alındığını vurguladı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşların İsrail’e karşı "düşmanca faaliyetlerde" bulunduğunu iddia etti.

ABD ve İngiltere ayrıca, aralarında Hamas ve Filistin İslami Cihad Hareketi kurucuları, yöneticileri ve maddi destek sağladığı iddia edilen kişilerden oluşan 7 isme yönelik yaptırım kararlarını açıklamıştı.

Hamas kurucularından Mahmud Zahar, Lübnan'da yaşayan Hamas yöneticilerinden Ali Baraka ve Maher Obeid, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Akram al-Ajouri ile Hamas'a finansal destek sağlayan ve sağlanmasına aracılık eden Lübnan ve Cezayirli iş insanları Khaled Chouman, Rida Ali Khamis ve Aiman Ahmad Al Duwaik yaptırım listesinde yer alıyor.



Yeni yorum ekle