Ensarullah, Saldırılarını Durdurma Şartını Açıkladı

Cu, 15/12/2023 - 11:39

Ensarullah hareketinin siyasi büro üyesi, yaptığı açıklamada, çatışmaların bölgeye yayılmamasının tek yolu ve tek şartının Gazze'ye yönelik saldırının durdurulması olduğunu duyurdu.

Welayet News  - El-Meyadin haber ajansının haberine göre, Ensarullah Hareketi'nin siyasi ofis üyesi Muhammed el-Buhti, silahlı kuvvetlerin gerçekleştirdiği operasyonların Yemen'in gücünü ve aklını gösterdiğini söyledi.

Muhammed el-Buhti ayrıca, "Yemen silahlı kuvvetlerinin operasyonları işgal rejimini ve ABD'yi önemli ölçüde etkiliyor ve Gazze'de daha önce yaşanan ateşkes de Yemen güçlerinin operasyonlarının sonuçlarından biriydi." diye belirtti.

Ensarullah yetkilisi, amaçlarının başka ülkelerin çıkarlarına zarar vermek olmadığını, bölgede çatışmaların yayılmasını önlemenin tek yol ve tek koşulunun Gazze'ye yönelik saldırının durdurulması olduğunu vurguladı.

Muhammed el-Buhti, uluslararası düzenin yeni bir uluslararası sisteme ihtiyacı olduğunu, çünkü mevcut sistem saldırganları kınamayı amaçlamadığını belirtti.

Muhammed el-Buhti, "Biz, Yemen'de kapsamlı ve tam bir barışın sağlanması konusunda gerçekçiyiz ve hazırız; ancak barışa hazır olmamız, Filistin'deki kardeşlerimize desteğimizi ve bu bağlamdaki operasyonlarımızı etkilemeyecektir." dedi.

Geçtiğimiz gün Yemen silahlı kuvvetleri, Kızıldeniz'deki bir konteyner gemisine karşı yeni bir deniz operasyonu düzenleyeceğini duyurdu.



Yeni yorum ekle