Siyonist Rejim: Filistinlilerle İki Devletli Çözüm İhtimali Yok

Per, 14/12/2023 - 22:13

Siyonist rejimin İngiltere büyükelçisi çarşamba günü Filistinlilerle iki devletli çözümün hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Welayet News  - 7 Ekim olaylarının başlangıcından bu yana Amerikalı ve Batılı yetkililer, Filistinliler ile İsrailliler arasındaki çatışmayı sona erdirmenin tek yolunun iki devletli çözümün olduğunu defalarca vurguladılar. Ancak bugün Siyonist rejimin İngiltere büyükelçisi Zipi Hatoli, Filistinlilerle iki devletli çözümün hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Siyonist rejimin İngiltere büyükelçisi şöyle devam etti: "Artık dünyanın 7 Ekim'de Oslo denkleminin başarısızlığa uğradığını anlamasının zamanı geldi."

Eylül 1993'te Siyonist rejimin Başbakanı Yitzhak Rabin ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi başkanı Yaser Arafat Washington'da Oslo Anlaşmalarını imzaladılar. Buna göre, iki taraf karşılıklı olarak birbirini tanıyor ve barışın sağlanması ve Siyonist rejimin Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nden kademeli olarak çekilmesi ilkelerini duyuruyor. Oslo Anlaşmalarının yalnızca beş yıllık bir süre için geçerli olması ve daha sonra yerini kalıcı bir anlaşmaya bırakması gerekiyordu.

Bu anlaşmaya göre, sınırlı yetkilere sahip, kendi kendini yöneten bir kurumun kurulması ve geri kalan konuların önümüzdeki üç yıl içinde müzakere edilmesi gerekiyordu. Kudüs, Filistinli mülteciler, İsrail yerleşimleri, güvenlik sorunları, sınırların belirlenmesi gibi konularda da nihai ve kalıcı bir anlaşmaya varılması gerekiyordu.

Ancak 30 yıl sonra Filistinliler haklarını diyalog yoluyla elde edemeyecekleri sonucuna vardılar. Gazze Şeridi'ndeki İslami direniş savaşçıları, 7 Ekim'de Gazze çevresindeki yerleşimlerdeki Siyonist askerlere ve yerleşimcilere saldırdı.

Bu askeri ve istihbarat başarısızlığının ardından Siyonist rejim, Gazze Şeridi'ne büyük saldırılar düzenledi; bu saldırılarda 18.500'den fazla Filistinli şehit oldu, 50.000'den fazla kişi de yaralandı. Gazze'ye yönelik Siyonist saldırıların kurbanlarının yüzde 70'inden fazlası kadın ve çocuklardan oluşuyor.



Yeni yorum ekle