“Şehitler Gençler İçin En İyi Rol Modeldir”

Per, 14/12/2023 - 14:24

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, ''Şehitler İran milletinin kimliğidir, bu yüzden milletin kimliği unutulmaması gerekir.'' dedi.

Welayet News  - İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, 6 Aralık'ta İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinin 10 bin şehidini anmak üzere düzenlenen kongrenin yetkilileri ile görüşmesindeki beyanatları bu sabah Tebriz kentinde kongrenin düzenlendiği salonda yayımlandı.

İmam Hamanei, Şehitler Kongresi üylerine hitaben yaptığı konuşmada, Doğu Azerbaycan'ı ''şehitlerin beşiği'' olarak nitelendirdi.

Şehitlerin anlmasının önemine değinen İmam Hamanei, ''Şehitler İran milletinin kimliğidir, bu yüzden milletin kimliği unutulmaması gerekir.'' dedi.

İmam Hamanei,  anma etkinliklerinde şehitlerin inanç, takva, şehadet sevgisi, fedakarlık ve yiğitlik gibi özelliklerinin genç nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı.

Şehitlerin gençler için en iyi rol model olduğunu belirten İslam Devrimi Lideri, ''Böylesi parlak ve eşsiz olaylar İran milletinin hafızasına kazınmalı. Şehitlerin ışıltılı cevheri, film, şiir ve kitap gibi sanat eserleriyle genç nesillere aktarılmalıdır.'' diye konuştu/mehr



Yeni yorum ekle