“Yemen Ordusunun Operasyonlarının Ardından Birçok Etkili Ülke San'a İle Temasa Geçti”

Per, 14/12/2023 - 11:05

Yemen Ensarullah Hareketi sözcüsü, bu ülkenin ordusunun Kızıldeniz'de İsrail gemilerine yönelik deniz operasyonlarının ardından nüfuzlu ülkelerin San’a ile temasa geçtiğini söyledi.

Welayet News  - Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdülselam, Yemen ordusunun İsrail gemilerine yönelik deniz operasyonunun ardından bazı ülkelerin Sana ile temasa geçtiğini açıkladı.

Geçtiğimiz haftalarda Yemen ordusu, Gazze'ye destek vermek için Kızıldeniz'de ve Babülmendep Boğazı'nda çok sayıda İsrail gemisini hedef aldı ve ayrıca bir İsrail gemisini ele geçirmeyi başardı.

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri daha önce yaptığı iki açıklamasında şu ifadelerde bulunmuştu: ‘Bu ülkenin güçleri, Filistin halkına destek amacıyla tüm İsrail gemilerine ve Gazze Şeridi'ne yük taşıyan gemilere saldıracak ve bu operasyonlar Siyonist rejimin saldırıları duruncaya kadar devam edecektir.’

Bu bağlamda Ensarullah Hareketinin sözcüsü dün akşam şu açıklamalarda bulundu: ‘Yemen ordusunun Kızıldeniz ve Makran Denizi'ndeki son operasyonlarının ardından etkili ülkeler Sana ile temasa geçerek Yemen'e mesajlar gönderdi ve Gazze'deki ateşkesi desteklediklerini ve Yemen'e insani yardım gönderme taahhütlerine uyduklarını ve Gazze'deki savaşın kapsamının genişletilmesine karşı olduklarını bildirdi.

Ateşkes isteyen ve Gazze'ye yardım gönderilmesini isteyen tüm tutumları teşvik etmekle birlikte bu pozisyonların uygulanmasının önemini vurguluyoruz.

Yemen, saldırılar durana ve Gazze kuşatması kaldırılana kadar Filistin halkının yanında durmaya devam edecektir.’



Yeni yorum ekle