Direniş Güçleri Siyonist İsrail Ordusuna Ağır Kayıplar Yaşatmaya Devam Ediyor

Per, 14/12/2023 - 07:30

Filistinli grupların, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalara göre, savaşçılar, Gazze şehrinin doğusu ve güneyinde, Siyonist İsrail askerlerini pusuya düşürerek, mevzilerine girmek suretiyle doğrudan hedef aldı.

Welayet News  - Görgü tanıklarına ve yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, işgalci İsrail ordu kuvvetlerinin, doğudaki Şucaiyye'de pusuya düşürülmesinin ardından çatışmalar, Şucaiyye Mahallesi ve Cibaliya Mülteci Kampı çevresinde yoğunlaştı.

Kurulan pusuda, Siyonist rejim güçlerine ait özel bir birime doğrudan ateş açılırken, askerlerin olduğu noktada patlayıcı infilak etti.

Kaynakların tahminlerine göre, bu saldırıda Siyonist İsrail ordusundaki ölü sayısı 10'u bulabilir.

İsrail ordusu, yoğun silah seslerinin duyulduğu ve sis bombalarının atıldığı sırada sahadaki yaralıları tahliye etti ve ardından bölgeden çekildi.

Siyonist rejim savaş uçakları ve topçuları da pusu alanını yoğun şekilde bombaladı.

Siyonist rejim medyasında, Hamas savaşçılarının, Şucaiyye'de İsrail askerlerine yönelik pusu kurduğu, bunun çok sayıda subay ve askerin ölümü ile yaralanmasına yol açtığı haberlerine yer verildi.

Hamas, Telegram platformundan yaptığı açıklamada, silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin, 15 askerden oluşan İsrail kuvvetini pusuya düşürmeyi ve yakın mesafeden onlara saldırmayı başardığını duyurdu.

İsrail gazetesi Maariv, yaşananları "Şucaiyye felaketi" olarak tanımladı.

Gazetenin haberinde, pusuya düşen Siyonist İsrail askerlerini kurtarmak için bölgeye giden yeni birliklerin de uzun çatışmalar yaşadığı kaydedildi.

Kudüs Seriyyeleri ise yaptığı açıklamada, "direnişçilerinin, Gazze'nin doğusundaki ez-Zeytun Mahallesi'nde, İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara girdiğini ve Tandom mermileriyle iki aracı hedef aldığını" belirtti.

Kudüs Seriyyeleri direnişçileri, Şucaiyye'de de İsrail askerleriyle çatıştı. Çatışmalarda, İsrail askerlerinden ölü ve yaralıların olduğu vurgulandı.

Siyonist İsrail ordu güçleri, Cibaliya Mülteci Kampı'nı birkaç gündür kuşatma altına almasına ve dış mahallelerinde operasyonlar yürütmesine rağmen, kampın derinliklerine nüfuz etmeyi başaramadı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan açıklamalara göre, direniş gruplarının savaşçıları, Gazze Şeridi'nin kuzey bölgelerinde, çok sayıda İsrail askeri aracını hedef aldı.

Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan açıklamada ise Cibaliya ve et-Tevem bölgesinde, mermiler ve patlayıcılarla dolu 3 araç ile bir askeri taşıyıcının hedef alındığı aktarıldı.

Yerel kaynaklar, işgalci İsrail ordusunun, dün sabah saatlerinde, şehrin batısına denizden çıkarma operasyonu düzenlemeye çalıştığını, ancak savaşçıların şiddetli direnişiyle karşılaştıktan sonra başarısız olduğunu bildirdi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri tarafından yayımlanan açıklamalara göre, Han Yunus kentindeki savaşçılar, İsrail askeri araçlarını ve askerlerini hedef alarak, yaralanmalara neden oldu.

 

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın açıklamasında, "Savaşçılarımız, Han Yunus şehrinin doğusundaki Siyonist personel taşıyıcıyı P29 mermisi ile tamamen yok etmeyi başardı." ifadesi kullanıldı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları ayrıca, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde, Siyonist İsrail ordusuna ait 10 tank ve aracı hedef aldıklarını duyurdu.

Kudüs Seriyyeleri de "Han Yunus'un doğusunda bulunan İsrail askerlerini, füzeler ve havan toplarıyla bombaladığını" açıkladı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, "ağır kalibreli havan mermileri ve kısa menzilli roketlerle işgalci İsrail ordusunun, Gazze şehrinin güneyinde bulunan saha komuta odalarını" hedef aldığını kaydetti.



Yeni yorum ekle