“Gazze'yle İlgili İçinde Hamas'ın Olmadığı Her Türlü Senaryo Hayaldir”

Per, 14/12/2023 - 07:28

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Telegram hesabından açıklamalarda bulundu.

Welayet News  - Hamas yönetiminin uluslararası kuruluşlarla temaslarının devam ettiğini aktaran Heniyye, Filistin halkının acılarının hafifletilmesi ve yardımların ulaşması için çalıştıklarını belirtti.

Haniye şunları söyledi: ‘Gazze'nin geleceğine ilişkin içinde Hamas ve (Filistin) direniş gruplarının olmadığı her türlü senaryo vehimdir, hayaldir.

Arap ve İslam toplumlarına İsrail saldırıları ile orantılı olarak eylem kapsamını genişletme çağırısı yapıyoruz ki, tarih nüfusu bir buçuk milyarı aşan ümmetin, toprakları, mukaddesatı ve onuru adına mücadele eden evlatları (Filistin halkı) için elinden geleni yapmadığını yazmasın.’

Haniyye, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda ezici çoğunlukla alınan ateşkes öngören kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Haniyye ayrıca, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Filistin topraklarındaki durumun uluslararası barış ve güvenliğe tehdit olduğuna ilişkin BM Güvenlik Konseyine (BMGK) gönderdiği mektubu ve bu konudaki tutumlarını takdir ettiklerini dile getirdi.



Yeni yorum ekle