Direnişin Golani operasyonunun ayrıntıları

Çar, 13/12/2023 - 19:35

Filistin direnişinin İsrail’in seçkin Golani birliğinden komutanları da dahil 10 kişiyi öldürdüğü operasyonun ayrıntıları açıklandı.

Welayet News  - El Alem televizyonunun haberine göre İsrail rejimi, Filistin direnişinin Şucaiye bölgesinde pusuya düşürdüğü Golani birliğinden 10 askerin öldürüldüğünü teyit etti.

İsrail’in İbranice yayın yapan Kan TV kanalına dayandırılan habere göre Filistinli direnişçilerin kurduğu pusuda öldürülen 10 kişi arasında birliğin komutanı olan Golani Tugayına bağlı 13. Tabur Komutanı Albay Tamir Greenberg de bulunuyor.

Öldürülenlerin tamamının Golani güçlerinin 13. Taburuna mensup olduğunu bildiren Kan televizyonu, operasyonla ilgili olarak şu ayrıntıları veriyor.

Golani birliği, Gazze’nin doğusundaki Şucaiye mahallesinde saha kontrolü için bir binaya girdi. Daha önce pusu kurmuş olan Filistinli direnişçiler, İsrail askerlerini ateş altına aldı ve el bombaları attı. 

Patlama sonrasında binaya giren Golani birliği ikiye bölündü. Çatışmalar sürerken pusuya düşen askerlere yardım için bir diğer İsrail birliği binaya girdi. Filistinli direnişçiler onlara da el bombası ve makineli tüfeklerle ateş altına aldı.

Yaşanan çatışmalar sonunda hayatta kalanlar yardım için helikopter çağırdı ve gelen helikopter ölü ve yaralıları tahliye etti.

Olayla ilgili ayrıntıları İsrail basınından nakleden el-Alem televizyonu, Filistinli direnişçilerin kurduğu bu pusunun Gazze’nin güneyinde değil, kuzeyinde gerçekleştiğine dikkat çekti ve İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyini kontrol altına aldığına dair açıklamalarına yer verdi.

İsrail rejimi, resmi sansür uygulamaları gereği, ölü sayılarını gizliyor veya yaralı olarak açıklıyor.

Savaşın başladığı günden beri İsrail ilk defa tek bir çatışmada 10 askerinin öldüğünün açıklanmasına izin verdi.(YDH)





Yeni yorum ekle