Yemen: En şiddetli seçeneklere henüz başvurmadık

Sa, 12/12/2023 - 08:27

Üst düzey Yemenli bir yetkili, Sana’nın henüz en can alıcı seçeneklerine başvurmadığını söyledi.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin el-Ezzi yaptığı açıklamada, “Siyonist varlıkla mücadelede Sana'nın henüz en şiddetli seçeneklerine başvurmadığını” açıkladı.

Kendisini bir barış savaşçısı olarak nitelendiren el-Ezzi, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Sana’nın en can yakıcı seçeneklerinin, henüz başlamadığını dürüstçe söylemeyi görevim olarak görüyorum.”

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nden gelen açıklamalara bağlı olma gerekliliğinin altını çizen el-Ezzi sözlerine şöyle devam etti: “Savaşın bölgeye yayılmasından kaçınmak hâlâ mümkün.”

Katar'dan yayın yapan el-Cezire televizyonu da kaynaklarından alıntı yaparak, Ensarullah'ın Kızıldeniz'de başka bir geminin geçişini engellediğini bildirdi.

Bu geminin İsrail’e gitti belirtildi. Yemen Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Tel Aviv'e gitmekte olan bir geminin geçişini engellediğini duyurmuştu.

Öte yandan, Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu konu parelerinde Ensarullah'a karşı yürüttüğü faaliyetler hakkında Yemen medyasında birtakım bilgiler yer aldı.

Habere göre, askeri gruplarını Bab el-Mendeb Boğazı yakınlarındaki Batı kıyısına taşıyan Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen güçlerinin Kızıldeniz'deki İsrail gemilerine uyguladığı deniz ablukasını kırma girişimlerinde bulunuyor.

BAE yanlısı medya kuruluşlarına atıfta bulunan YPA haber sitesi, BAE'nin Taiz ve Hudeyde kıyılarında silahlı cepheler açma niyetinde olduğunu iddia etti.

Yerel kaynaklara göre BAE, cumartesi günü Taiz şehrinin güneyinde başlayan unsurlarının ön mevzilerine bir dizi ziyaret gerçekleştirmesi için ‘Tarık Salih’e talimat verdi.

Ayrıca raporda şu ifadelere yer verildi: “Tarık Salih'in batı kıyısındaki girişimleri, geçen hafta Cibuti'yi ziyaret ettikten sonra başladı. Bu sırada, Siyonist rejimin bölgede doğrudan bir savaşa girmesini engellemek ve Sana'nın Bab el-Mendeb ve Kızıldeniz'deki askeri tehditlerini boşa çıkarmak için birçok Emirlik ve Mossad subaylarıyla bir araya geldi.”

Yemen medyası bilgili kaynaklara dayandırdığı haberinin başka bir yerinde, ABD donanmasının Bab el-Mendeb'de bulunan Mayun Adası'nda BAE ve İsraillilerinde dahil olduğu ortak bir operasyon odası kurduğunu iddia etti.

Sana yönetimi, kısa bir süre önce Filistin halkına yönelik acımasız katliamlara yanıt olarak Sana güçlerinin İsrail ticari gemilerinin Kızıldeniz'den geçişini yasakladığını açıklamıştı.(YDH)



Yeni yorum ekle