Meral Akşener: Kararım kesin, aday olmayacağım

Çar, 25/07/2018 - 17:14

Partililer yeniden aday olması için evinin önünde nöbet başlatmıştı.

Welayet News - 24 Haziran seçimlerinin ardından istenilen başarıyı yakalayamayan İYİ Parti’yi olağanüstü seçimli kongreye götürme kararı veren Meral Akşener yeniden adaylığına ilişkin tartışmalara sosyal medyadan noktayı koydu. Akşener, twitter hesabından “Değerli dava arkadaşlarım, Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir" dedi.

Akşener şu mesajları paylaştı: "Değerli dava arkadaşlarım, Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir. Partimizin yoluna yeni bir yönetim ile devam etmesinin, hem partimizin kurumsallaşma sürecini tamamlayabilmesi, hem de önümüzdeki yerel seçimlerde geleceğinden emin olduğum başarılı sonuçlar için önemli bir ilk adım olduğu kanaatindeyim.

Kuruluşumuzun daha ilk gününden itibaren karşılaştığımız tüm engellemelere rağmen partimiz Türk siyasetinde önemli bir yer edindi. Bayrağı devralacak arkadaşlarımın partimizi çok daha ileriye taşıyacaklarına güvenim tamdır. Tüm arkadaşlarımı partimizin önündeki kurultay sürecine ve partimizin geleceğine yön verecek yeni yönetimini belirlemeye odaklanmaya davet ediyorum. Şimdiden aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Saygılarımla.”

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre İYİ Parti çalıştayının son gününde yapılan kapalı oturumda partililer arasında tartışma yaşandı. Partililer, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde Akşener'in izlediği siyaseti eleştirdi. Bunun üzerine çıkan tartışmalar büyüyünce Akşener, "istifa ediyorum" dedi. İddiaya göre tartışmaların yatışmasının ardından Akşener ikna edildi. Akşener daha sonra sosyal medya hesabı Twitter üzerinden aday olmayacağını açıkladı.

 



Yeni yorum ekle