Gazze’deki 27 Hastane Kullanılamaz Hale Geldi

Pa, 10/12/2023 - 09:53

Filistin Kızılayı, Gazze Şeridi’ne gönderilen yardımların yetersiz olduğunu belirterek bölgedeki sağlık ve tıbbı durum konusunda uyarıda bulundu.

Welayet News  - Gazze Şeridi’ne gönderilen yardımların yetersiz olduğunu belirten ve tıbbı durum konusunda da uyarı da bulunan Filistin Kızılayı, Gazze’deki 27 hastanenin kullanılamaz hale geldiğini ve hizmet dışı olduğunu bildirdi.

El Yevm’da yer alan habere göre Filistin Kızılayı, Gazze’ye gönderilen yardımın, Gazzelilerin ihtiyaçları ve sıkıntıları için yeterli olmadığını belirtti. Filistin Kızılayı’na bağlı kaynaklar, ekmek bulmanın Gazzelilerin en büyük sorunlarından biri olduğunu belirtti.

Öte yandan yetkililer, tıbbı müdahale konusunda da büyük sıkıntılar çeken Gazze’de 27 hastanenin hizmet dışı olduğunu ve enkaz altında kalan bedenlerin Gazze’deki sağlık felaketini gözler önüne serdiğini ve Gazze’nin kuzeyinde sağlık hizmetlerinin tamamen durduğunu belirtti.

 Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde Siyonist rejime ait keskin nişancılar tarafından, bakanlığın ecza depoları sorumlusu Dr. Eşref Ebu Mahadi’ye, kontrol için ecza depolarına gittiği esnada ateş edildiğini duyurdu. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin yaralıları taşımak için gelen ambulanslara bile ateş ettiğine dikkat çekerek, BM’den ve uluslararası kuruluşlardan sağlık ve tedavi personelinin desteklenmesi alanında uluslararası insani kanunları ve ilgili kararları bir an önce uygulamalarını istedi.



Yeni yorum ekle